De Gentse scale-up Teamleader en KBC slaan de handen in elkaar om de cashflowpositie van Belgische ondernemingen te versterken. Bedrijfsleiders kunnen vanaf volgende week rechtstreeks via de software van Teamleader en Yadera een aanvraag indienen om binnen de 24 uur een openstaande factuur betaald te krijgen via KBC. “Een gezonde cashflowpositie is in deze tijden van essentieel belang voor kmo’s”, klinkt het.

De samenwerking tussen Teamleader en KBC biedt ondernemers een snelle en flexibele oplossing om openstaande facturen om te zetten naar cash. Wie een aanvraag indient voor financiering, krijgt meteen bevestiging of de factuur in aanmerking komt voor financiering. KBC betaalt de openstaande factuur vervolgens binnen de 24 uur. De bank wordt in dat geval eigenaar van de factuur en neemt ook het risico in geval van wanbetaling op zich.

Financiering ophalen is doorgaans een tijdrovend proces, waarbij heel wat papierwerk komt kijken. In de meeste gevallen moeten bedrijfsleiders een boekhouding kunnen voorleggen die volledig up-to-date is en een uitgebreid dossier indienen. Het spreekt voor zich dat bedrijven doorgaans de luxe niet hebben om openstaande facturen weken of zelfs maanden te laten liggen, zeker in economisch onzekere tijden als vandaag.

“We helpen kmo’s om crisis te overbruggen”

Een gezonde balans is sowieso al van groot belang voor bedrijfsleiders. De economische krimp als gevolg van de coronacrisis dreigt er evenwel voor te zorgen dat facturen langer dan normaal blijven openstaan, wat druk zet op anders gezonde ondernemingen.

“Een stabiele cashflowpositie is in deze tijden van essentieel belang voor kmo’s”, zegt Jeroen De Wit, CEO van Teamleader. “Openstaande facturen die zich opstapelen, dwingen bedrijven om te besparen in hun uitgaven of personeel op tijdelijke werkloosheid te zetten. In het ergste geval kan dit zelfs doorslaggevend zijn voor de toekomst van het bedrijf. Door samen met KBC snelle en toegankelijke financiering aan te bieden, willen we kmo’s helpen om deze crisis te overbruggen.”

“Bij KBC streven we ernaar om de referentie te zijn in werkkapitaaloplossingen. De lancering van On Demand Financing past daar volledig in. On Demand Financing laat bedrijven toe om facturen snel om te zetten in cash en zo over de nodige liquiditeit te beschikken. Door de volledige integratie binnen de Teamleader software is voorfinanciering van verkoopfacturen nooit zo gemakkelijk geweest”, voegt Theo Speelmans, General Manager KBC Working Capital Solutions, toe.

Kostprijs op maat

KBC houdt bij het vastleggen van de financiering onder meer rekening met de kredietwaardigheid van de klant bij wie de factuur ligt – niet bij het bedrijf dat de financiering aanvraagt dus. Daarnaast houdt de bank bijvoorbeeld ook de betalingstermijn van de factuur in kwestie in het achterhoofd. De kostprijs wordt zo geval per geval vastgelegd, waardoor ondernemers kunnen rekenen op goede voorwaarden op maat van hun bedrijf.

Teamleader biedt de financieringsoptie via KBC zowel aan in de Teamleader-tool als in die van Yadera, de Belgische softwareontwikkelaar die sinds vorig jaar onder de koepel van Teamleader valt. Een aanvraag indienen voor financiering via Teamleader of Yadera zal mogelijk zijn vanaf de week van 8 juni 2020.

Bron: Creditexpo.be