Er stelt zich een praktisch probleem op de arbeidsmarkt: enerzijds is er enorm veel vraag naar opgeleide en ervaren Credit Professionals, anderzijds is het aanbod ervan bijzonder beperkt. Daarom richtte Triple A Solutions de AAA Credit Academy op om zo het netto-aanbod aan Credit Professionals te doen groeien. Het resultaat? Sinds begin 2017 werden er al 60 schoolverlaters klaargestoomd voor een bloeiende Credit Management carrière.

In de AAA Credit Academy volgen young potentials een traject van twee jaar waarin ze worden opgeleid tot volwaardige Credit Professionals. Ze maken op een gestructureerde manier kennis met alle facetten van Credit Management, waarbij opleidingen worden gecombineerd met on-the-job learning en intensieve, persoonlijke begeleiding.

Attitude is belangrijker dan een diploma
Via een grondige selectieprocedure selecteert Triple A Solutions young potentials met de juiste attitude. Er wordt minder belang gehecht aan het diploma of de achtergrond van de kandidaat, want de skills die een goede Credit Professional nodig heeft kunnen worden aangeleerd. Ze investeren in profielen die minder vanzelfsprekend zijn voor andere bedrijven. Indien nodig worden kandidaten in een pre-academy-traject geplaatst waarin ze worden opgeleid tot Credit Collector in het eigen contact center.

Opleidingen in combinatie met on-the-job learning
Triple A Solutions voorziet opleidingen die focussen op hard skills én soft skills. Tijdens het tweejarig traject maakt de academist kennis met alle facetten van Credit Management, en leert hij communiceren, rapporteren, enz. Theoretische opleidingen -met een sterke focus op oefeningen en rollenspel- worden afgewisseld met een fulltime job bij een klant, waarin de kennis meteen wordt omgezet in de praktijk.

Persoonlijke coaching staat centraal
Niet elke academist volgt identiek hetzelfde traject bij Triple A Solutions. Ze gaan voor een persoonlijke aanpak, waarbij regelmatig oriëntatiegesprekken worden ingepland met een ervaren AAA Project Manager. De academist geeft zelf aan in welke richting hij wil evolueren; de opleidingen en projecten worden in functie hiervan aangepast. Ook na het academy-traject kan de Junior Consultant terugvallen op zijn mentor voor advies, extra coaching of opleidingen op maat.

Na het afronden van het Academy-traject is de academist klaar om zelfstandig aan de slag te gaan als Junior Credit Consultant. Triple A Solutions biedt tal van carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden aan deze young potentials, en zorgt langs de andere kant dat het probleem van schaarste op de markt wordt aangepakt. Sinds begin 2017 zette Triple A Solutions al 60 nieuwe consultants op de markt die helemaal klaar zijn om aan een carrière in Credit Management te beginnen.

www.aaa.be

>> Credit Expo : stand 12