In december 2016 lanceerde KBC Ireland als eerste entiteit binnen de KBC-groep met succes Android Pay. Vandaag is België aan de beurt. Voortaan kunnen de klanten van KBC, CBC en KBC Brussels contactloos betalen met hun smartphone en hoeven ze enkel hun debetkaart te koppelen in de app van Android Pay. Ze kunnen dan in alle veiligheid wereldwijd betalen zonder een app te openen of een code in te voeren. De klant houdt zijn smartphone dicht bij de betaalterminal en Android Pay doet de rest.

KBC Ireland lanceerde Android Pay in december 2016 en Apple Pay in maart 2017. KBC Ireland was daarmee baanbreker op de Ierse markt en ook binnen de KBC-groep. 20% van de klanten van KBC Ireland maakt ondertussen gebruik van deze apps. Daarnaast merkt KBC Ireland dat steeds meer klanten deze innovatieve apps installeren en gebruiken.

KBC, CBC en KBC Brussels zijn dan ook trots dat hun klanten vanaf vandaag eveneens Android Pay kunnen gebruiken in combinatie met hun debetkaart. Met Android Pay kunt u in alle veiligheid wereldwijd contactloos betalen zonder een app te openen of een code in te voeren. De klant houdt zijn smartphone bij de betaalterminal en Android Pay doet de rest. Door gebruik te maken van het Maestro-netwerk is een wereldwijde acceptatie van de app gewaarborgd.

Erik Luts, chief innovation officer en lid van het directiecomité van KBC Groep: “De klanten van KBC in Vlaanderen, CBC in Wallonië en KBC Brussels in Brussel kunnen vanaf vandaag hun debetkaart koppelen aan Android Pay. Dat heeft van KBC flink wat voorbereiding gevraagd – samen met zijn partners Google en Mastercard – maar KBC gelooft stellig in het belang van net deze combinatie. De smartphone wordt zo immers een digitale portefeuille, waarmee onze Belgische klanten wereldwijd in één gebaar contactloos betalingen doen. Heel eenvoudig en veilig, zonder telkens de debetkaart boven te moeten halen. Zo zetten KBC, CBC en KBC Brussels samen met hun klanten een nieuwe stap in gebruiksvriendelijk mobiel bankieren met de smartphone.”

Thierry Geerts, Country Manager voor Google in België: “Mobiel betalen beleeft een ongeziene opmars in België. Technologie maakt het mogelijk om op een eenvoudige en beveiligde manier mobiel te betalen in winkels en online. Door het toevoegen van de debetkaart aan Android Pay verruimt de keuze van betaalmiddelen voor de KBC, CBC en KBC Brussels klant en is wereldwijd contactloos betalen mogelijk zonder de portefeuille boven te halen. Bovendien willen we niet uitsluitend een betaaloplossing zijn, wel een totale commerce-oplossing. Handelaars kunnen bijvoorbeeld via de applicatie ook getrouwheidsprogramma’s opzetten en promoties aanbieden.”

Bron: KBC