Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van digitalisering stuwen de groei in de Belgische ICT-sector. Voor 40 procent van de bedrijven in de sector voorspelt bedrijfsinformatiespecialist Graydon de komende 12 maanden groei. Dat blijkt uit de jongste ‘Graydon Insights’-sectoranalyse over de Informatie- en communicatietechnologie. Aan de hand van infographics met data, inzichten en analyses maakt Graydon de belangrijkste ontwikkelingen voor de sector (visueel) inzichtelijk.

“Als sector kent de Belgische ICT sinds 2014 een aanzienlijke groei in bedrijvigheid”, zegt Eric De Clercq, sectorspecialist bij Graydon. “Het grote aantal starters verklaart zich vooral door een flinke toename van het aantal eenmanszaken. Het betreft dan vooral consultants zonder personeel die projectmatig worden ingezet.”

Outsourcing is met name een trend die zich op het gebied van IT steeds verder doorzet. De Clercq: “Veel bedrijven kiezen alsmaar vaker voor externe consultants in plaats van specialisten in vast dienstverband. Die specialisten hebben ondertussen de handen vol met bedrijven en overheden die vandaag klaar zijn om de volgende stappen te zetten op vlak van digitalisering. Met de optimalisatie van processen, blockchain, IoT (Internet of Things) en tal van andere nieuwe technologieën liggen daar overigens nog heel wat kansen.”

Bron: Graydon