Intolaw Advocaten, Triple A, La-On Lawyers en 10FORIT zijn definitief genomineerd voor de eerste editie van de IvKM Credit Management Innovation Award. De winnaar van deze prestigieuze prijs wordt op donderdag 18 oktober aanstaande tijdens Credit Expo 2018 in de evenementenhal Docks Dome te Brussel bekend gemaakt.

De IvKM Credit Management Innovation Award is bedoeld voor mensen en/of organisaties die met succes een innovatieproject hebben afgerond dat heeft geleid tot een aantoonbare positieve doorbraak in de manier waarop creditmanagement plaatsvindt. De onafhankelijke jury, bestaande uit het bestuur van het Instituut voor Kredietmanagement (IvKM) onder voorzitterschap van Prof. Ludo Theunissen, heeft volgende vier ingediende projecten genomineerd.

10FORIT
Project: de maatschappij verandert continu, en de wensen en behoeften van klanten veranderen daarbij ook. In een snel digitaliserende wereld kan het creditmanagement vakgebied niet achter blijven. Waar binnen de marketing klantsegmentatie gewoon was, was dit binnen het creditmanagementproces niet het geval. Hier werden klanten veelal als een type klant benaderd. Hoewel ze een gemeenschappelijk aspect hebben van ‘het niet betalen van de rekening’, hebben deze individuen verschillende behoeften en wensen hoe ze wensen te communiceren en op welke wijze ze willen betalen. Klantsegmentatie is gedetailleerder dan ‘type klant benadering’ en leidt daardoor tot betere resultaten. Met dit project is 10FORIT gaan kijken hoe de communicatie in de customer journey van hun klanten zo optimaal mogelijk ingericht kon worden, zodat hun eigen klanten zo goed mogelijk bediend worden.

www.10forit.com

Intolaw Advocaten
Project: een volledig geautomatiseerd invorderingsproces waarbij een crediteur één of meerdere facturen kan opladen en zonder bijkomend intikwerk het invorderingsproject wordt opgestart. Intolaw wil aan de hand van de nieuwste technieken (Machine learning, A.I. en OCR) eenvoudige processen volledig automatiseren. Doel: maximale ontzorging van alle betrokken partijen in een invorderingsproces van onbetaalde facturen en het opzetten van een platform waarbij en de crediteur en het advocatenkantoor en het gerechtsdeurwaarderskantoor op de meest (kosten)efficiëntie wijze worden geholpen. Resultaten: vlottere doorstroom van facturen, duidelijkere communicatie en opvolging en vlotte afhandeling van het invorderingsproces.

www.intolaw.be

La-On Lawyers
Project: deurwaarderskosten zijn onvoorspelbaar en niet transparant. Cliënten van La-On werden geconfronteerd met hoge prefinancieringen waarvan ze niet wist zeker wisten of ze deze konden recupereren. La-On ontwikkelde in samenwerking met een wetenschapper van de Universiteit Antwerpen een algoritme dat het succes van een dagvaarding kan voorspellen. Op die manier kunnen zij de dossiers scheiden waarmee zij naar de rechtbank gaan (en een gunstig vonnis en financiële vergoeding meer dan waarschijnlijk is) of dossiers in de minnelijke fase houden (omdat gezien de financiële situatie van de debiteur een gerechtelijke procedure niet wenselijk is). De eerste analyses tonen dat het algoritme werkt. Bij sommige klanten ziet La-On een hoger rendement van 45%.

www.la-on.eu

Triple A Solutions
Project: er stelt zich een praktisch probleem op de arbeidsmarkt: enerzijds is er enorm veel vraag naar opgeleide en ervaren Credit Professionals, anderzijds is het aanbod ervan bijzonder beperkt. Triple A Solutions pakt dit probleem aan en vergroot het netto-aanbod aan opgeleide Credit Professionals via een tweejarig Credit Academy-traject. Via een uitgekiend rekruteringsbeleid zoeken ze naar profielen die andere bedrijven misschien links laten liggen. Triple A Solutions rekruteert kandidaten met de juiste attitude en taalvaardigheid, de rest wordt hen aangeleerd. De AAA Credit Academy biedt een combinatie van on-the-job learning, persoonlijke begeleiding en coaching door een ervaren AAA Project Manager, en opleidingen op maat. Na het afronden van het Academy-traject is de academist klaar om zelfstandig aan de slag te gaan als Junior Credit Consultant. Triple A Solutions biedt tal van carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden aan deze young potentials, en zorgt langs de andere kant dat het probleem van schaarste op de markt wordt aangepakt.

www.aaa.be

Kom naar de uitreiking van de IvKM Credit Management Innovation Award 2018

De uitreiking van de eerste IvKM Credit Management Innovation Award is op 18 oktober 2018 om 17.00 uur op de beursvloer van Credit Expo, voorafgaand aan het afsluitende ‘happy hour’. Bent u erbij?

Schrijf hier gratis in als bezoeker

Credit Expo