De Antwerpse betaalverwerker POM en de Belgische betaalapp Payconiq by Bancontact zetten hun schouders onder een gezamenlijk initiatief om de betaling van schoolfacturen in Vlaanderen te vereenvoudigen. Dankzij een QR-betaalcode of betaalknop op de factuur is het niet langer nodig om betaalgegevens over te nemen. Ouders betalen in een handomdraai met de Payconiq by Bancontact-app.

Een zorgeloze en veilige betaalervaring voor ouders

“Schoolfacturen en facturen in het algemeen zijn voor heel wat ouders een bron van frustratie. Het betaalproces is vaak omslachtig en neemt meer tijd in beslag dan ze zouden willen, zeker wanneer ze meerdere kinderen hebben”, zegt Tom Totté, mede-oprichter van POM.

“Ouders zien op tegen het administratieve werk en daarom gebeurt het wel eens dat ze een factuur uit het oog verliezen en te laat betalen – met alle gevolgen van dien voor de verzender van de factuur. Het komt er dus op neer om de betaaldrempel zo laag mogelijk te maken. En dat is exact wat we beogen met de samenwerking tussen POM en Bancontact Payconiq Company, het bedrijf achter de betaalapp Payconiq by Bancontact.”

Lotta de Meulenaere, CMO bij Bancontact Payconiq Company, beaamt: “Samen met POM maken we het super makkelijk voor ouders om schoolfacturen te betalen. De voordelen van mobiel betalen met de Payconiq by Bancontact-app op webshops, onder vrienden of in de fysieke winkel zijn evenzeer van toepassing bij factuurbetalingen. Dankzij de unieke QR-code of betaalknop op de factuur, betaal je niet alleen sneller, maar ook veilig en met de zekerheid dat de betaalgegevens volledig kloppen.”

Bron: Creditexpo.be