Creditmanagers zijn ervan overtuigd dat data hen helpt om hun processen te verbeteren. Sterker nog: ze vinden dat data hun beroep aantrekkelijker maakt. Alleen gebruiken ze data vandaag eerder als defensief dan als offensief instrument.

Dat zijn enkele van de belangrijkste conclusies uit het onderzoek ‘De status van datagebruik binnen credit management’ dat Credit Expo en Graydon uitvoerden in de aanloop naar de vakbeurs op woensdag 14 oktober aanstaande in Flanders Expo te Gent.

Het onderzoek van Credit Expo en Graydon, waaraan 300 creditmanagers uit België en Nederland deelnamen, wordt uitgebreid voorgesteld op 14 oktober door Graydon experts Filip Hendrickx en Eric De Clercq. In aanloop naar de Credit Expo zet bedrijfsinformatiespecialist Graydon alvast drie belangrijke conclusies uit het rapport op een rij:

  1. Data wordt vandaag ingezet als defensief instrument. De meeste creditmanagers geven aan dat ze vooral data gebruiken om risico’s te beheersen. Data wordt veel minder ingezet voor ‘positieve’ zaken zoals meer leads, omzet en klanttevredenheid.
  2. De respondenten zijn ervan overtuigd dat data een positieve invloed heeft op de kwaliteit van de beslissingen die worden genomen binnen het creditmanagement. Ook de snelheid waarmee deze beslissingen kunnen worden genomen, wordt volgens hen door data positief beïnvloed.
  3. Bijna 80% van de respondenten verwacht dat data het vak van creditmanager binnen nu en vijf jaar aanzienlijk zal veranderen. Een ruime meerderheid van hen denkt ook dat het gebruik van datagedreven inzichten hun vak aantrekkelijker zal maken.

De volledige resultaten van het onderzoek worden op 14 oktober 2015 tijdens Credit Expo in Gent voorgesteld. Het onderzoeksrapport zal dan ook te downloaden zijn op de website van Graydon.

Bron: www.creditexpo.be