Payconiq kondigde 2 augustus de uitbreiding naar Luxemburg aan door de krachten te bundelen met Digicash Payments SA, het bedrijf achter de Luxemburgse mobiele betaaldienst Digicash. Payconiq heeft als doel een sterk partnerschap met de banken en winkeliers van Luxemburg te vormen en om verder te bouwen op de inspanningen die de afgelopen jaren zijn gemaakt door Digicash, om zo uit te groeien tot de meest geavanceerde mobiele betalingsopstelling in Europa. Dankzij het bundelen van de krachten zal het internationale aspect van Payconiq de consumentenbeleving van mobiel betalen in Luxemburg zowel online, onderweg en onderling gaan versterken.

Payconiq, al actief in België en binnenkort ook in Nederland, krijgt van grootbanken ING en KBC de nodige ondersteuning voor de belangrijke uitbreiding. De overname van het succesvolle Digicash Payments, de mobiele betalingsservice die wordt verstrekt in samenwerking met de banken van Luxemburg en waar meer dan 25% van de Luxemburgse bevolking gebruik van maakt, vindt plaats onder het toezicht van de Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF). Op korte termijn kunnen Digicash-klanten blijven vertrouwen op de mobiele betaaldienst die de Luxemburgse banken via hun Digicash-apps leveren. Payconiq streeft ernaar de uitbreiding van diensten voor consumenten en (online) handelaren in de eerste helft van 2018 te voltooien.

Duke Prins, CEO van Payconiq, zegt over de internationale uitbreiding: “Het innovatieve werk van banken en de ondernemers achter Digicash zal een belangrijke pijler gaan vormen van het gecombineerde product dat we bouwen. Ons doel is om nauw samen te gaan werken met de Digicash gemeenschap van consumenten, winkeliers en banken. De gezamenlijke filosofie, bedrijfsopstelling en productontwerp vormt een stabiele basis en geeft een goed voorbeeld van een Benelux-partnerschap dat een sterke basis legt voor een Europese toekomst in digitale betalingen.”

Bron: KBC