Met de toevoeging van vijf landen, in het Midden-Oosten en Noord-Afrika tot zijn online platform, heeft Creditsafe nu de grootste database van bedrijfskredietrapporten ter wereld.

Creditsafe heeft onlangs zijn wereldwijde database uitgebreid met gegevens over privé en publieke bedrijven in Algerije, Iran, Irak, Tunesië en Libië.

Met deze toevoegingen heeft Creditsafe nu 320 miljoen bedrijfsgegevens in haar database. Ter vergelijking, de grootste concurrent geeft aan 300 miljoen records te hebben.

“Wanneer we nieuwe klanten verwelkomen die internationale ambities hebben, horen we vaak dat het zeer bevrijdend is om naar ons platform te migreren”, aldus Cato Syversen, CEO Creditsafe Group. “Terwijl onze concurrenten een groot deel van hun internationale operaties verkopen, breidt Creditsafe zich voortdurend uit naar nieuwe landen. In die zin zijn we trots dat we de meest uitgebreide internationale rapporten kunnen aanbieden online en tegen de scherpste prijs.”

Een belangrijke manier waarop mensen de toegevoegde waarde vinden in hun internationale dekking is via de Monitoring service, die uniek is in de industrie. Die laat klanten toe om hun internationale klanten, leveranciers, verdelers en andere zakenpartners uit verschillende landen via één gebruiksvriendelijk dashboard in het oog te houden. In België wordt deze tool trouwens officieel gelanceerd op 18 maart 2019.

Dit is vooral interessant voor bedrijven die kunnen beïnvloed worden door internationale gebeurtenissen zoals, bijvoorbeeld, de Brexit en de politieke situatie in Venezuela. Door de Creditsafe Monitoringstool te gebruiken, kan een credit manager ervoor zorgen dat hij een bedrijf en al zijn internationale dochterondernemingen actief opvolgt. Bijvoorbeeld, als een bedrijf gevestigd is in Londen, maar dochterondernemingen heeft in Amsterdam en Berlijn, kunnen de 3 entiteiten gemonitored worden om eventuele (financiële) problemen rechtstreeks op te sporen en in de gaten te houden.

“Van onze klanten die reeds naar ons nieuwe monitoringsservice zijn gemigreerd, horen we dat ze zeer tevreden zijn over hoe eenvoudig het voor hen is om bedrijven in verschillende landen te monitoren, vanuit dezelfde interface” aldus Syversen.

De wereldwijde database van Creditsafe is een van de meest uitgebreide en snelst groeiende in de industrie en wordt meer dan een miljoen keer per dag bijgewerkt met informatie uit duizenden bronnen. 99,9% van de opgevraagde kredietrapporten zijn onmiddellijk en online beschikbaar.

Bron: Creditexpo.be