ING België neemt partners Zervant en Basware onder de arm voor lancering ING Invoice Solutions

In lijn met de strategie van ING en om onze professionele klanten in staat te stellen een stap voor te blijven in het leven en in zaken, sluit ING België een partnerschap met Zervant en Basware voor de lancering van een nieuwe digitaal dienst: ING Invoice Solutions. Dankzij dit onlineplatform kunnen ondernemingen de tijd die ze besteden aan het aanmaken, opsturen en opvolgen van facturen en betalingen aanzienlijk inkorten. Deze gebruiksvriendelijke facturatietool zal toegankelijk zijn via pc en tablet en zorgt voor een maximale controle van de facturen. En dankzij het feit dat professionals moeiteloos facturen kunnen aanmaken, kunnen ze zich ook beter focussen op hun kernactiviteiten.

ING Invoice Solutions werd in het leven geroepen door ING België in samenwerking met Basware, een wereldleider op het vlak van elektronische facturatie, en Zervant, een softwareontwikkelaar die software ontwikkelt die gebruikt wordt door 100.000 ondernemers in 48 landen, met als kernmarkten Zweden, Finland, Duitsland, Frankrijk, het VK en Oostenrijk.

Voor de Finse fintech start-up Zervant is dit de eerste grote deal met een toonaangevende Europese bank. Dankzij de deal verwerft ING België de rechten om de facturatiesoftware van Zervant te integreren. Momenteel wordt deze gebruikt door KMO’s en ondernemers in heel Europa, en nu kan deze via de eigen kanalen van de bank kan worden aangeboden aan professionele clienten van ING België.

Basware is een toonaangevende speler op het vlak van purchase-to-pay en e-invoicing oplossingen in de zakenwereld. Dankzij hun software kunnen kleine ondernemingen tot internationale reuzen uit alle sectoren belangrijke financiële processen vereenvoudigen en stroomlijnen om zo de controle te verhogen, de kosten te verlagen en hun proactief inzicht in kasstromen te verbeteren. Daarnaast kunnen ook de relaties tussen koper en leverancier worden verbeterd.

In het kader van deze introductie zal ING Invoice Solutions tot 31 augustus 2016 gratis aangeboden worden aan alle professionele cliënten van ING België. Na deze proefperiode, kan er op basis van maandcontracten beslist worden om in te tekenen op de dienst.
Rik Vandenberghe, CEO ING Belgium: “ING Invoice Solutions is nog maar eens een voorbeeld van hoe ING België zorgt voor een klantenervaring die het verschil maakt. Door onze cliënten de mogelijkheid te bieden om hun e-invoicing te vereenvoudigen, gaan we een stap verder met onze dienstverlening. Wanneer het op innovatie aankomt, geloven we heel sterk in samenwerking. Dankzij het partnerschap met Zervant en Basware kunnen we verder gaan dan traditioneel bankieren en beantwoorden we aan de veranderende noden van onze cliënten.”

“Deze samenwerking versterkt ook de positie van Zervant als toonaangevende aanbieder van e-invoicing-diensten in Europa. Tezelfdertijd is dit een belangrijke stap voorwaarts voor ons en krijgen kleine en middelgrote ondernemingen de mogelijkheid om te genieten van de voordelen van de tool voor hun e-invoicing in België,” verklaart medeoprichter en CEO van Zervant, Mattias Hansson.

“Dankzij onze samenwerking kan ING België zijn cliënten een tool bieden die de schakel kan zijn naar elektronische facturatie, door gebruik te maken van ons uitgebreid elektronisch facturatienetwerk dat alle mogelijke leveringskanalen omvat,” zegt Basware’s Senior Vice President (Networks) Vesa Tykkyläinen.

Bron: ING