Vier jaar geleden gingen Onguard en TriFinance een partnership aan voor de Belgische markt. De resultaten zijn tientallen gezamenlijke projecten waarbij telkens de processen van de klanten uitgedaagd werden. “We verkopen niet zomaar een softwarepakket, maar we kijken altijd naar de interne processen van de klant, om het hele ‘order-to-cash’ traject op punt te zetten. Onze gezamenlijke kennis daarover is de toegevoegde waarde van ons partnership,” vertellen Cristof Van Laer van TriFinance en Daniël Van den Hoven van Onguard.

Daniël Van den Hoven, VP Partner & Alliances bij Onguard: “De klant vraagt meestal een software-oplossing voor zijn creditmanagement, maar Onguard ziet het breder. Wij willen de hele ‘order to cash’ keten optimaliseren, zowel inzake processen als technologie. De klanten ‘challengen’ door hen verder te laten kijken dan debiteurenbeheer hoort erbij. TriFinance is daarvoor onze ideale partner in België omwille van hun expertise in bedrijfsprocessen.”

Bedrijfsprocessen

Cristof Van Laer, Expert Practice Leader Credit Management bij TriFinance: “Het ‘end-to-end’ denken zit in ons DNA. We hebben er dan ook een methodologie voor. De typische silo’s in bedrijven willen we doorbreken. De ontwerpfase van bedrijfsprocessen wordt vaak overgeslagen. TriFinance gaat dus goed kijken naar de processen doorheen een organisatie, en Onguard maakt de vertaalslag naar technologie en software. Bij de implementatie van projecten weten we hoe we valkuilen moeten vermijden. Het eindresultaat is een stuk breder dan louter automatisatie.”

Kennisoverdracht

Daniël Van den Hoven: “Op de Belgische markt wil Onguard aan kennisoverdracht doen, o.a. door eigen evenementen zoals recent omtrent het thema ‘blockchain’. Ook op de Credit Expo willen we onze ervaringen delen met onze relaties.”
Cristof Van Laer: “Tijdens ons seminar gaan we de eerste resultaten voorstellen van ons onderzoek ‘Hoe ver reikt de creditpraktijk?’. Het zijn voorlopige resultaten, omdat het onderzoek nog loopt, maar we gunnen de bezoekers van de Credit Expo alvast een ‘sneak preview’. Creditmanagers of anderen die verantwoordelijk zijn voor creditmanagement kunnen de enquête nog invullen via deze link.”

Over TriFinance

TriFinance is een internationale netwerkorganisatie gespecialiseerd in finance consultancy, die de groei van mensen vooropstelt. Ze heeft meer dan zevenhonderdvijftig professionals in dienst verspreid over Nederland, België en Duitsland. Dankzij dat netwerk kan TriFinance snel nieuwe verbindingen leggen, kennis delen en aanbieden. De netwerkorganisatie levert geen dikke rapporten maar wel concrete en passende oplossingen.

Over Onguard

Onguard is de voorbije 25 jaar uitgegroeid van een specialist in creditmanagement-software naar een marktleider in innovatieve oplossingen op het gebied van order to cash. Hun geïntegreerde platform zorgt ervoor dat alle processen in de ‘order to cash’ keten optimaal op elkaar zijn aangesloten en kritische data gedeeld kan worden. Onguard biedt intelligente tools die naadloos op elkaar aansluiten en samen overzicht en controle in het betalingsproces bieden, en daarnaast bijdragen aan een duurzame klantrelatie. Gebruikers in meer dan 50 landen wereldwijd zetten het Onguard platform dagelijks in voor succesvol management en tastbare resultaten in order to cash en creditmanagement.

www.trifinance.be
www.onguard.com

Meer weten? Onguard en TriFinance zijn voor de 4de keer sponsor van Credit Expo. Bezoek hun stand (nr. 1) en hun seminar (van 13u45 tot 14u30 in zaal 2).
Klik hier om direct aan te melden als gratis bezoeker van het event.