Het Europees Fintech Hub Report, vandaag gepubliceerd door B-Hive, neemt een duik in Europese fintech-scène in 2018. Het rapport bespreekt de sterke punten van de belangrijkste Europese fintech-hubs, het belang van samenwerking en biedt inzicht in de vele mogelijkheden die fintechs kunnen aangrijpen in Europa om verder internationaal te groeien.

De groeiende fintech-scene in Europa loopt nog steeds achter op die van China en de Verenigde Staten, en naarmate de concurrentie groter wordt, neemt het belang van samenwerking toe. Het rapport vestigt de aandacht op de voordelen van fintech-hubs om in Europa meer business kansen voor fintechs te creëren. De toegang tot een groeiend netwerk en een enorme markt en uitwisseling van kennis, technologie en talenten over de grenzen heen resulteert in groeiende bedrijven en een internationale mindset.

In een reactie op de lancering van het rapport benadrukt Fabian Vandenreydt, Executive Chairman van B-Hive, het belang van pancontinentale samenwerking: “Vanwege de totale marktomvang van het continent is samenwerking de enige manier waarop Europa de concurrentie met de VS en China kan overleven. Door samen te werken, kansen te creëren en aan te grijpen kunnen we Europa positioneren als een echte concurrent op de wereldmarkt.”

Een van de onbetwistbare troeven van de landen die deel uitmaken van de Europese Unie, is de bewegingsvrijheid die fintechs toegang geeft tot hooggeschoolde arbeidskrachten. Dit is dan ook een van de sleutelfactoren in het rapport. De andere factoren zijn regio, business landschap, fintech-aantrekkelijkheid, hoofdrolspelers en toegang tot onderzoek.

Het rapport richt zich op verschillende regio’s: Brussel, Amsterdam, de Baltische staten, Dublin, Londen, Luxemburg, Milaan, Parijs, Stockholm en Tel Aviv. Door samenwerking kan de Europese fintech-industrie haar ware potentieel bereiken, want succes in de fintech-scene is vaak een kwestie van connectiviteit. Dankzij een sterk, verenigd, Europees fintech-ecosysteem kunnen Europese fintechs internationaal doorgroeien en succesvol worden.

Het rapport vind je hier.

Bron: Creditexpo.be