Op 2 maart is een nieuwe samenwerking tussen KBC en softwarebedrijf iController van start gegaan. KBC zal de iController-software voorstellen aan klanten die hun credit management beter willen organiseren. De samenwerking dient om klanten te helpen bij het optimaliseren van hun cashflow, want credit management is nu bij veel bedrijven nog een tijdrovend en inefficiënt proces, waardoor ze heel wat cashflow – en dus ook investeringsmogelijkheden – mislopen. De software van iController helpt bedrijven om hun credit management-proces efficiënter en overzichtelijker te maken, zodat openstaande facturen sneller geïnd kunnen worden en er meer werkkapitaal beschikbaar is om de groei van de onderneming te ondersteunen. Minder openstaande facturen betekent ook minder kredietrisico en dus minder impact op de winstgevendheid en de cashflow van een onderneming.

Het klinkt u misschien bekend in de oren: bedrijven hebben het vaak moeilijk om gestructureerd bij te houden welke facturen nog betaald moeten worden. Bovendien zijn ze zich vaak niet bewust hoe de opvolging ervan kan verbeteren. Bij veel bedrijven verloopt alles namelijk nog manueel, soms door middel van verouderde processen, iets wat heel inefficiënt werkt. De credit management-software van iController maakt het leven van credit controllers aanzienlijk gemakkelijker. De software helpt hen bij het opvolgen van betalingen en het inschatten van risico’s. Het systeem geeft bijvoorbeeld aan wanneer en naar wie er aanmaningen gestuurd moeten worden, of wanneer het bedrijf verdere stappen moet ondernemen om het openstaand saldo te innen. Zo worden facturen sneller en efficiënter betaald, met een betere cashflow tot gevolg.

KBC helpt haar klanten met het verbeteren en efficiënt beheren van hun werkkapitaal. Ondersteuning op het gebied van credit management is daar een belangrijk onderdeel van. Een goede cashflow zorgt namelijk voor meer investeringsmogelijkheden en een solide financiële basis. Om die reden gaat KBC een samenwerking aan met iController. KBC gaat de software voorstellen bij klanten die hun financiële processen willen optimaliseren. Wim Eraly, algemeen directeur Corporate Banking bij KBC divisie België zegt het volgende over de samenwerking: “Wij hechten veel belang aan gezond credit management van onze ondernemersklanten. Bedrijven die een goed overzicht houden van hun financiële flows kunnen sneller anticiperen, efficiënter investeren en met vertrouwen verder bouwen aan hun toekomst. Hierop zetten we sterk in met krachtige werkkapitaaloplossingen, ook in samenwerking met partners buiten KBC. Zo krijgen klanten op hun KBC Business Dashboard een realtime overzicht én accurate inzichten. De samenwerking met iController sluit daar naadloos bij aan.”

Ook iController is erg enthousiast over de samenwerking. De Belgische scale-up zet sterk in op een gebruiksvriendelijke totaaloplossing voor credit management. Peter Janssens, CEO van iController, is tevreden: “We zijn erg blij om een samenwerking aan te gaan met KBC als partner. We zijn ervan overtuigd dat de toekomst van credit control bij automatisering ligt, een visie die KBC met ons deelt. Vandaag zijn bedrijven zich vaak niet bewust van de voordelen die kwaliteitsvolle automatisering en centralisering van credit management met zich meebrengt. Samen met KBC willen we daarin verandering brengen.”

Bron: Creditexpo.be