Intrum, Europa’s grootste aanbieder van credit managementdiensten is een partnerschap aangegaan met Aryza, een toonaangevende leverancier van financiële softwareoplossingen. Intrum Nederland maakt gebruik van de geavanceerde softwareoplossing Aryza Control om de bedrijfsprocessen te automatiseren, de prestaties te verbeteren en om een sterke marktpositie te bereiken in Nederland.

Als onderdeel van haar strategische missie streeft Intrum ernaar om marktleider te worden in België en Nederland. Intrum heeft de veranderende behoeften en verwachtingen van haar klanten in de afgelopen jaren erkend en is toegewijd aan duurzame groei in lijn met hun eisen.

Aryza Control is essentieel geweest bij het bevorderen van de groeistrategie van Intrum door verschillende aspecten van het bedrijf te automatiseren en de algehele prestaties te verbeteren. Wanneer minnelijke incassopogingen niet succesvol blijken, werkt Intrum samen met talrijke deurwaarders voor gerechtelijke incasso. Om de prestaties van deurwaarders die lopende dossiers behandelen objectief te beoordelen, maakt Intrum gebruik van Aryza Control, waarin gedetailleerd een half miljoen vorderingen zijn vastgelegd, waardoor de verkregen informatie van cruciaal belang is.

De waarde van de informatie die uit Aryza Control wordt verkregen, kan niet worden overschat. Intrum gaat steeds vaker overeenkomsten aan met deurwaarders om de haalbaarheid van minnelijke incasso voor bepaalde dossiers te bepalen, met als doel consumenten te behoeden voor onnodige kosten. Aryza Control fungeert als een transparante oplossing in dergelijke situaties, waardoor objectieve evaluaties mogelijk zijn op basis van onderling overeengekomen gegevens. Door gebruik te maken van Aryza Control krijgt Intrum meer controle over de gehele keten van activiteiten, variërend van debiteurenbeheer en minnelijke incasso tot gerechtelijke incasso.

Aryza Control biedt Intrum waardevolle inzichten door cruciale operationele en financiële gegevens gerapporteerd door deurwaarders te ontsluiten. Deze informatie is van cruciaal belang voor Intrum om de financiële impact tijdens de gerechtelijke incassofase te beoordelen, in lijn met haar toewijding aan duurzaamheid. Daarnaast gaat Intrum actief in gesprek met haar klanten over het belang van maatschappelijk verantwoorde schuldinvordering en streeft zij ernaar het vertrouwen in gerechtelijke procedures te minimaliseren.

De implementatie van Aryza Control stelt Intrum in staat om onderscheid te maken tussen personen die werkelijk niet kunnen betalen en degenen die niet bereid zijn aan hun verplichtingen te voldoen, waardoor zij weloverwogen beslissingen kunnen nemen over de meest geschikte incassomogelijkheden voor verschillende situaties. De transparantie die Aryza Control biedt, verbetert aanzienlijk het vermogen van Intrum om vragen en zorgen met betrekking tot gerechtelijk herstel aan te pakken, waardoor de algehele transparantie en prestaties worden verbeterd.

Erik Koch, General Manager van Aryza Benelux, merkte op: “Door Aryza Control te adopteren, neemt Intrum proactieve stappen om haar operaties te stroomlijnen. De samenwerking tussen Intrum Nederland en Aryza toont hun wederzijdse toewijding aan om geavanceerde technologie te benutten om te voldoen aan de veranderende behoeften van klanten en duurzame groei te bevorderen om positieve verandering in de credit management branche teweeg te brengen.”

Guy Colpaert, Managing Director bij Intrum Benelux, zei: “Deze strategische samenwerking stelt ons in staat om onze bedrijfsactiviteiten te automatiseren, de prestaties te verbeteren en een prominente marktpositie in Nederland te vestigen. Aryza Control biedt ons ongekende transparantie en controle over het gehele incassoproces, waardoor we weloverwogen beslissingen kunnen nemen, de efficiëntie kunnen verbeteren en uitzonderlijke resultaten kunnen behalen.”


Over Aryza

Aryza is een leverancier van end-to-end automatiseringssoftware voor zakelijke klanten op het gebied van kredietverstrekking, debiteurenbeheer, incasso en het behandelen van betalingsachterstanden voor alle sectoren. De oplossingen van Aryza automatiseren een breed scala aan activiteiten op het gebied van back- en mid-office, waaronder het verzamelen van klantgegevens, administratie en betalingsverwerking, die elke fase van de schuldcyclus bestrijken. Het schaalbare technologieplatform van Aryza kan voldoen aan hoge volumeniveaus en complexe behoeften en helpt klanten aanzienlijk hun efficiëntie te verhogen, terwijl ze voldoen aan de lokale wetgeving. De oplossingen van Aryza zijn gebaseerd op jarenlange expertise en krachtige gegevens. Onze oplossingen zijn ontworpen om een positieve impact te hebben op de financiële gezondheid en het welzijn van klanten over de hele wereld. Sinds de oprichting in 2002 is het bedrijf snel gegroeid en heeft het wereldwijde activiteiten op vier continenten.

Voor meer informatie, bezoek www.aryza.com/be_NL/


Bron: Aryza

Aryza is sponsor van Credit Expo Nederland 2023, dat dit jaar op dinsdag 7 november in Congrescentrum 1931 in ‘s-Hertogenbosch zal plaatsvinden. Wilt u meer weten over Aryza en persoonlijk kennismaken? Bezoek dan standnummer 28. Klik hier om u aan te melden voor een bezoek aan Credit Expo Nederland 2023 (gratis toegang als u tot de doelgroep behoort).