Het Belgische financiële automatiseringsplatform Ponto gaat de grens over in Europa. Ponto, de API-oplossing van Isabel Group voor rekeninginformatie en betalingsinitiatie, breidt zijn bereik uit en richt zich op Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Spanje en Italië. Ponto ziet een groeiende belangstelling van prospects in deze landen, met Frankrijk al meteen als derde belangrijkste markt na België en Nederland.

De internationale doelgroep van Ponto is de markt voor boekhoudkundige en financiële software. Meer dan 90% van zijn huidige partners bedient deze sector. De API’s van Ponto zijn ontworpen om softwarebedrijven te helpen hun interacties met bankgegevens te automatiseren, waardoor het voor kmo’s en accountants gemakkelijker wordt om bankafschriften te extraheren en betalingen te initiëren. Ponto’s API’s zijn aanpasbaar aan meerdere use cases en werken met verschillende industrieën, waaronder vastgoed en auditing.

Marie Costers, VP Business Solutions bij Isabel Group legt uit: “Met de API’s van Ponto kunnen softwarebedrijven bankgegevens uit verschillende bronnen halen zonder hun eigen technologie te moeten bouwen. Banken hebben dan nog vaak verschillende technologieën wat zorgt voor extra complexiteit. Ik kijk er naar uit om deze oplossing over de grenzen te lanceren samen met onze sales verantwoordelijke Gilles Soaleh.”

Ponto is momenteel vooral actief in België, heeft 150 partners en is verbonden met 1.800 Europese banken. Ponto heeft een PSD2-licentie. Het bedrijf wil de Europese referentie worden voor kwalitatieve en stabiele API-verbindingen en voor zijn supportteam, dat in enkele dagen een nieuwe bank kan onboarden. Ponto onderscheidt zich ook door zijn uitgebreide documentatie, speciaal ontworpen voor ontwikkelaars, en zijn engagement om een gratis sandbox aan te bieden.

Bron: Isabel