Quadient, POM en AiVidens zijn de definitief genomineerden voor de IvKM Credit Management Innovation Award 2024. De winnaar van deze prestigieuze prijs wordt op donderdag 25 april aanstaande tijdens Credit Expo België 2024 in De Montil te Affligem bekend gemaakt. Tijdens Credit Expo zullen ze hun innovatieproject presenteren en verdedigen voor de onafhankelijke jury van het IvKM. Alle bezoekers van Credit Expo zijn welkom om de presentaties (‘Award pitches’) bij te wonen.

De IvKM Credit Management Innovation Award is bedoeld voor personen en/of organisaties die met succes een innovatieproject hebben afgerond dat heeft geleid tot een aantoonbare positieve doorbraak in de manier waarop creditmanagement plaatsvindt in België. De onafhankelijke jury, bestaande uit het bestuur van het Instituut voor Kredietmanagement (IvKM) onder voorzitterschap van Prof. Ludo Theunissen, heeft volgende 3 projecten genomineerd (in willekeurige volgorde).

Quadient

Project: Quadient werkte aan voorspellende AR-analytics, gebaseerd op AI en Machine-Learning, om nauwkeurig te voorspellen wanneer betalingen zullen worden gedaan op basis van de betaalgeschiedenis van elke klant op factuurniveau, en een voorspelling te geven van de hoeveelheid aan cash flow die op een bepaalde datum beschikbaar zal zijn in het bedrijf. Op vergelijkbare wijze voorspelt het systeem ook wat mogelijk niet betaald zal worden, zodat creditmanagementmedewerkers hun inspanningen kunnen focussen op de juiste items om nalatige of achterstallige betalingen te voorkomen. Tot slot integreert de Quadient Accounts Receivable-oplossing ook externe gegevens van betrouwbare bronnen zoals Creditsafe, Dun & Bradstreet en Coface om nauwkeurige kredietprofielen op te stellen voor elke afzonderlijke klant, hun betaalgedrag te begrijpen en de voorspellende AR-analyse betrouwbaarder te maken dan zo’n oplossing ooit is geweest.

Kijk voor meer informatie over Quadient op: www.quadient.com

POM

POM was ook vorig jaar reeds een genomineerde kandidaat en doet nu opnieuw een gooi naar de titel.

Project: POM en Bancontact Payconiq Company sloegen de handen in elkaar om een nieuwe dienst toe te voegen aan de Payconiq by Bancontact-app om ieders persoonlijke administratie te vereenvoudigen. Payconiq-gebruikers kunnen sinds kort namelijk rechtstreeks in de beveiligde omgeving van de app facturen ontvangen en betalen. Een vlotte en veilige betaalervaring staat daarbij centraal. POM is de back-end technologiepartner van dit innovatieproject. App-gebruikers worden via notificaties op de hoogte gebracht van nieuwe facturen of reminders. Betaalgegevens overnemen is verleden tijd: alles is vooraf ingevuld in de app. De betaling moet alleen nog bevestigd worden. Facturen worden zo niet alleen snel en veilig, maar ook zonder fouten betaald. 

Kijk voor meer informatie over POM op: www.pom.be en op www.payconiq.be/facturen

AiVidens

AiVidens is de winnaar van de vorige editie in 2023 en doet opnieuw een gooi naar de felbegeerde prijs met een nieuwe innovatie.

Project: The innovation provided by AiVidens comes from its ability to analyze customer payment behaviors and predict when customers will pay their invoices. Since last year, we created a new use case bridging the gap between collection and cash management. Indeed, we created a cash forecast report that can collect the experience of the collection teams on when they expect the invoices to be paid, and that can prioritize the source of the forecast (prediction, customer information like a promis to pay, collection user payment experience) for an optimal cash accuracy.

Kijk voor meer informatie over AiVidens op: www.aividens.com

Benieuwd naar de winnaar van de IvKM Credit Management Innovation Award 2024? Kom dan naar de uitreiking op Credit Expo België 2024.

De uitreiking van de vijfde IvKM Credit Management Innovation Award is op donderdag 25 april 2024 om 17.00 uur in de netwerkruimte van Credit Expo tijdens het afsluitende ‘happy hour’. Bent u erbij?

Schrijf via deze link in als bezoeker