Frederik Devooght (48) is aangesteld als de nieuwe Country Manager BeLux van kredietverzekeraar Atradius. Sinds begin april staat hij aan het hoofd van Atradius België en Luxemburg. Devooght volgt daarmee Christophe Cherry op, die als Regional Director vanuit Frankrijk verantwoordelijk is voor alle activiteiten van Atradius in België, Frankrijk en Luxemburg.

Frederik Devooght deed zijn intrede bij Atradius in 2007. Na eerdere ervaringen als kredietanalist en in project-, database- en teammanagement, heeft hij bij Atradius achtereenvolgens functies in sales en accountmanagement opgenomen. De laatste vier jaar was Devooght Head of Commercial Management van Atradius in België en Luxemburg. Hij is tevens verbonden aan Flanders Investment & Trade, waar hij lid is van een expertenpanel dat Vlaamse bedrijven adviseert in het zoeken naar buitenlandse handelsopportuniteiten.

Als nieuwe Country Manager BeLux wil Devooght samen met het ervaren team van Atradius de marktleiderspositie van Atradius in België en Luxemburg duurzaam en innovatief versterken. Devooght wil als hoofd van de Belgische en Luxemburgse markt onder meer inzetten op de verdere digitalisering van Atradius om zo sneller in te spelen op de vragen en noden van klanten. Tot slot wil Devooght de kredietverzekering van Atradius ook meer zichtbaar maken in het KMO-segment met een aangepaste service.

“Na 14 jaar bij Atradius is dit een mooie uitdaging om samen met het hele bedrijf meer dan ooit te zorgen voor een herleving en ondersteuning van de economie. We zullen onze klantenportefeuille constant analyseren en uitbreiden met KMO’s en grote bedrijven en de klanten verder beschermen en verzekeren tegen wanbetalers binnen hun eigen klantenportefeuille. Ik kijk ernaar uit om het mooie werk van Christophe de komende jaren verder te zetten”, aldus Frederik Devooght, Country Manager BeLux bij Atradius.

“Ik kan de markt in België en Luxemburg met een gerust hart doorgeven aan Frederik in deze economisch toch onzekere tijden. De uitdagingen die vandaag op Europese bedrijven afkomen, zijn enorm. De coronacrisis, de gevolgen van Brexit en polarisering in de politiek creëren een nooit eerder geziene economische onzekerheid. Ik kijk ernaar uit om samen met Frederik aan een strategie te bouwen waarin Franse, Belgische en Luxemburgse bedrijven hun risico’s nog beter kunnen beheren”, besluit Christophe Cherry, Regional Director van Atradius.

Bron: Atradius