Op woensdag 14 oktober 2015 vond de eerste editie van Credit Expo België plaats in Flanders Expo te Gent. In totaal waren ruim 600 personen aanwezig die betrokken zijn bij de Belgische markt voor credit management en debiteurenbeheer. Meteen een voltreffer dus.

Credit Expo is al jaren in Nederland een begrip als vakbeurs voor credit management gericht op het uitwisselen van actuele informatie, trends en ontwikkelingen en het opbouwen van relaties tussen professionals en dienstverleners. Daarin is ook de eerste editie van Credit Expo België goed geslaagd.

Om 9u30 werd het evenement, een organisatie van het Amsterdamse Next Level Academy BV, geopend door Prof. Ludo Theunissen, die als voorzitter van het IvKM (Instituut voor Kredietmanagement) al vele jaren het credit management een warm hart toedraagt. Zijn inzet, de ondersteuning van het IvKM bestuur en het vertrouwen van bijna 40 exposanten, waaronder de hoofdsponsors Trifinance en OnGuard, hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van deze eerste Belgische editie.

Ludovic Subran, Chief Economist en Hoofd van het Economic Research team bij Euler Hermes, gaf een keynote speech met als titel ‘Made in Belgium: Opportunities and risks for Belgian exports’. Hij wordt in Frankrijk als één van de meest gezaghebbende stemmen op economisch vlak beschouwd. Ook Rosmèn Herrera, Group Credit Manager VPK Group en Credit Manager of the Year 2014 gaf een presentatie met enkele best practices inzake credit management.

De stemming onder zowel de bezoekers als de standhouders was opgewekt en positief. Naast een doorlopend programma van 25 gratis seminaries, konden bezoekers kennismaken met een breed palet aan producten en diensten dat het hedendaagse credit management in België te bieden heeft : o.a. tools voor data-analyse, innovatieve credit management software, handelsinformatie, kredietverzekering en incasso. Dat maakte Credit Expo de moeite van het bezoeken meer dan waard. Het event werd op gepaste wijze met een netwerkborrel afgesloten.

De tweede editie staat reeds gepland voor donderdag 20 oktober 2016 in de Brabanthal Leuven.