Geld zal dienen om te investeren in een nieuwe mobiele applicatie en meer functionaliteiten

Doccle start vanaf maandag een crowdlendingcampagne in samenwerking met KBC Bolero. Het doel is om op die manier 300.000 euro op te halen, en Belgen de kans te geven een graantje mee te pikken van het succes van Doccle – in de vorm van een gegarandeerd rendement van 6 procent. Het geld zal onder meer dienen om een nieuwe mobiele applicatie te ontwikkelen. Doccle mikt ook op nieuwe functionaliteiten en integratie van AI en een chatbot. Het digitale administratieplatform is met 1,35 miljoen gebruikers het grootste van België, en wil de komende jaren blijven inzetten op groei.

Doccle is er de voorbije 5 jaar in geslaagd uit te groeien als het grootste en prominentste administratieplatform in België. 1 op de 4 Belgische gezinnen heeft een Doccle account. Dat is goed voor 1,35 miljoen gebruikers met als doelstelling 2,5 miljoen tegen einde 2019. Per maand maken 60.000 gebruikers nieuwe “verbindingen” met leveranciers op het platform, om zo documenten of betalingen te beheren via Doccle.

CEO Bram Lerouge: “Doccle krijgt vandaag al de steun van één op de vier Belgische gezinnen. Met hun hulp hopen we verder te blijven doorgroeien, en via deze crowdlending hopen we meteen ook iets terug te geven aan onze community”, zegt CEO Bram Lerouge

Doccle haalt 5 miljoen euro omzet – met als voornaamste inkomstenbronnen:

  • Distributie van documenten: 72%
  • Betalingsdiensten: 12%
  • Domiciliëringen: 10%
  • Elektronische handtekening: 8%

Verhuis regelen via Doccle

In 2019 wil Doccle blijven inzetten op de groei van de community van gebruikers, maar ook op nieuwe functionaliteiten en een nieuwe mobiele applicatie. Deze functionaliteiten zullen verder gaan dan enkel administratieve documenten: denk aan het regelen van administratieve formaliteiten (adreswijzigingen bij leveranciers) bij een verhuis. Daarnaast wil Doccle artificiële intelligentie gaan gebruiken in de verwerking van documenten, en een chatbot implementeren ter ondersteuning van de gebruikers.

CEO Bram Lerouge: “We zijn tevreden met wat we in 5 jaar hebben bereikt en willen nu gaan teruggeven aan onze community. Financieel, doordat we mensen de kans geven te investeren in Doccle en daar een mooi rendement op te boeken. Maar ook door wat we doen: we willen blijven zoeken naar betere en nieuwe manier om mensen te helpen met hun taken en administratie. Samen met onze gebruikers willen we blijven groeien en verbeteren, en tijd teruggeven aan de Belgen.”

Vorig jaar bleek uit onderzoek van Doccle nog dat Belgen gemiddeld meer dan 2 werkweken per jaar bezig zijn met hun administratie.

Crowdlending: voor betrokken beleggers die zekerheid willen

Crowdlending is een investering via obligaties waarbij particulieren met een lage minimuminleg een lening geven aan snel groeiende ondernemingen. Het rendement (de rente die Doccle op deze lening betaalt) ligt vast op 6 procent en heeft een vaste looptijd van 60 maanden. Intekenen op de crowdlending kan vanaf maandag 10 december om 17 uur.

Bron: creditexpo.be