Met de bekendmaking van La-On Lawyers als winnaar van de eerste editie van de IvKM Credit Management Innovation Award werd op 18 oktober 2018 de vierde editie van het evenement ‘Credit Expo’ afgesloten.

Credit Expo is uitgegroeid tot het grootste jaarlijkse netwerkevent voor de sector, waar honderden professionals elkaar ontmoeten en hun knowhow vergroten. Een vakbeurs die met tientallen exposanten een overzicht biedt van de Belgische sector van het creditmanagement en het debiteurenbeheer. Een informatief programma met seminaries, inspiratiesessies, casestudies en productpresentaties die door tientallen vakexperts gebracht worden. Het platform voor innovaties inzake creditmanagement. Veel gelegenheid voor netwerking met kwalitatieve bezoekers. Dat is Credit Expo. Die rol als netwerkplatform willen de organisatoren Next Level Academy en het IvKM ook voor de 5de editie in 2019 nog meer benadrukken met nog meer de focus op de overdracht van kennis en netwerkingmogelijkheden.

De vierde editie van Credit Expo werd georganiseerd in de evenementenhal Docks Dome te Brussel en bracht een 500-tal aanwezige exposanten en bezoekers bij elkaar. Organisator Serge van Groningen van het Amsterdamse Next Level Academy: “Na 4 edities stellen we vast dat we een stabiel deelnemersaantal hebben van 500 à 600 professionals. Jammer genoeg zien we ook dat we telkens een ‘no show’ percentage hebben van 50% van de op voorhand geregistreerde bezoekers. Samen met de exposanten willen we ervoor zorgen dat dat percentage in de toekomst daalt. Maar vooral het kwalitatieve niveau van de bezoekers valt op, met beslissingsnemers van grote KMO’s en multinationals. Daar willen we de komende edities voluit op inzetten. Kwalitatieve contacten met de juiste profielen primeren boven oppervlakkige beurstoeristen.”

‘Ontvoogding van de creditmanager’

Prof. Ludo Theunissen (voorzitter van het IvKM, Instituut voor Krediet Management): “Onze doelstelling voor Credit Expo is het blijvend op de kaart zetten van het creditmanagement en het debiteurenbeheer, én de ontvoogding van de betrokken functies. De juiste doelgroepen, de kwaliteit van de bezoekers, de grote belangstelling voor het seminarieprogramma, de beursvloer met de aanbieders van producten en diensten: Credit Expo voorziet in een behoefte en heeft zijn plaats op de markt definitief veroverd. We blijven het event uitbouwen tot dé jaarlijkse afspraak voor de sector in België.”

5de editie: 21 november 2019 (Brabanthal Leuven)

De 5de editie van Credit Expo wordt georganiseerd op donderdag 21 november 2019 in de Brabanthal te Leuven. Daar vond ook al de 2de editie van het evenement plaats. De focus qua bezoekers zal in eerste instantie liggen op Vlaanderen en Brussel.
Rond het thema ‘Digitale transformatie‘ zal een inhoudelijk sterk lezingenprogramma opgebouwd worden.

Bekijk het fotoverslag van Credit Expo België 2018 op Facebook