TriFinance lanceert unieke combinatie van controller op aanvraag en cloudtool op maat

Internationaal Do How Advieskantoor TriFinance lanceert als allereerste in België ‘Controlling on Demand’: een unieke combinatie van een controller die ‘on demand’ bedrijven helpt bij de interpretatie van bedrijfsdata én een rapporteringsdashboard met parameters rond finance, sales en HR. Deze innovatieve dienst biedt bedrijven nieuwe inzichten die hun business ook echt ondersteunen.

Heel wat bedrijven beseffen hoe belangrijk het is om uit de grote stromen aan data en informatie die ze hebben echte inzichten te distilleren, maar hebben daarvoor niet altijd een controller ter beschikking. Die leemte wordt nu ingevuld door ‘Controlling on Demand’, de nieuwe dienst van één van de Blue Chip Boutiques van TriFinance, gespecialiseerd in Management Information & Systems (MI&S).

De nieuwe dienst bestaat uit twee onderdelen. Het belangrijkste onderdeel is de ‘controller on demand.’ Zie die als je eigen controller: een ervaren MI&S-controller die op eenvoudige aanvraag naar het bedrijf komt om de vertaalslag van data naar inzicht naar beslissing te helpen maken. Dat doet de ‘controller on demand’ precies zoveel als nodig is. Zie hem als een butler die voor je klaar staat. Het is een unieke service die bedrijven toestaat om op een snelle en betaalbare manier inzichten te krijgen, die met de ervaren hulp van een controller te interpreteren en naar concrete managementbeslissingen om te zetten.

Om die inzichten snel en goed gepresenteerd te krijgen, is er het tweede onderdeel van ‘Controlling on Demand’: ‘MyInSights’ is een Business Intelligence presentatietool in de cloud die bedrijven snelle en makkelijke toegang geeft tot een hele lijst vooraf gedefinieerde management dashboards in de domeinen finance, sales en HR. De dashboards zijn gebaseerd op de grondige expertise die MI&S op het vlak van managementrapportering heeft. ‘MyInSights’ heeft het unieke voordeel dat een bedrijf geen tijd en geld hoeft te verliezen aan het opzetten van systemen, maar meteen de inzichten gepresenteerd krijgt: ‘insights beyond systems’. De vooraf gedefinieerde dashboards kunnen dankzij de ‘controller on demand’ worden aangevuld met voor het bedrijf specifieke, op maat gemaakte dashboards. Daardoor zijn zulke dashboards voor iedereen haalbaar, ongeacht het budget. De dashboards zijn ook op mobiele platformen raadpleegbaar.

Serge Vigoureux, Blue Chip Boutique Leader MI&S bij TriFinance: “Controlling on Demand is een absolute primeur in ons land. Geen ander advieskantoor slaagde er eerder al in om cloud-dashboards te koppelen aan op maat geleverde controllingdiensten. Vanuit de projecten die wij uitvoeren, voelen we een groeiende vraag naar dit soort van dienstverlening. ‘Controlling on Demand’ zal die bedrijven helpen om achter de cijfers en de systemen snel tot bruikbare inzichten en managementbeslissingen te komen. We leggen daarbij de nadruk op de inzichten, veeleer dan op de systemen die ertoe leiden. Vandaar dat we zelf een tool hebben ontwikkeld, zodat onze klanten daar niet meer over hoeven na te denken.”

De voordelen zijn duidelijk. Zo is er geen hardware installatie nodig (want MyInSights is een cloudtool), wat tot een snelle, eenvoudige en betaalbare installatie leidt. Bedrijven kunnen profiteren van een beproefde technologie én ervaren TriFinance-controllers. En ze kunnen precies zoveel beroep doen op een controller als ze nodig achten. Dankzij deze dienstverlening kunnen bedrijven tegen aantrekkelijke tarieven inzichten krijgen die hun business écht vooruit helpen.

Op woensdag 5 december 2018 organiseert TriFinance een gratis ontbijtevent ‘Reporting in the Cloud’ in Gent, waarop ‘Controlling on Demand’ wordt gelanceerd. Geïnteresseerde professionals uit finance, sales of HR kunnen zich aanmelden op controllingondemand@trifinance.be