AcceptEmail biedt ondernemingen een modern aanbod om hun klanten sneller te laten betalen.

Het bekende roze overschrijvingsformulier krijgt een elektronische variant die via e-mail, maar ook met een sms of ander tekstbericht kan worden aangeboden. De consument kan dan zelf kiezen op welke manier hij de betaling uitvoert, maar het bedrijf weet meteen of het geld inderdaad is gestort.

Die functionaliteit maakt dat de oplossing bijzonder geschikt is voor organisaties die vaststellen dat hun klanten of gebruikers treuzelen met betalen. Met AcceptEmail hebben ze dan een middel in handen om die klanten te bereiken via die kanalen die zij het vaakst gebruiken: e-mail en sms. E-mail en sms?zijn voor mensen van alle leeftijden, inclusief de huidige generatie twintigers, het meest gebruikte digitale medium voor het ontvangen en verzenden van berichten. De post wil nog wel eens rondslingeren en vergeten raken. Maar je e-mail en sms check je meerdere keren per dag.

AcceptEmail laat die mensen ook toe om zonder lidmaatschap, zonder paswoorden en dergelijke toch een vlotte en veilige betaling uit te voeren. “Rekeningen betalen is nooit prettig. Laat ons dan het proces zo eenvoudig mogelijk maken, zodat de klant zo weinig mogelijk weerstand voelt om de betaling uit te voeren. Daarom kunnen ze betalen via die kanalen die ze zelf goed kennen en vaak gebruiken,” zegt Luc Vanhecke van AcceptEmail.

Hij wijst erop dat intussen gerechtsdeurwaarders gebruik maken van die dienstverlening. “Die zijn wettelijk verplicht om via aangetekende brieven te communiceren, maar ze beseffen tegelijk dat die brieven op papier niets doen om de betaling te versnellen of te vereenvoudigen. De deurwaarders die AcceptEmail gebruiken, hebben nu een parallel communicatiekanaal naar hun klanten. In onze oplossing is het ook mogelijk om hetzelfde betaalverzoek meerdere keren aan te bieden om zo de klant nog vóór de vervaldag te herinneren – een pre-minder – en dat via verschillende kanalen,” zegt Luc Vanhecke.

Het grote voordeel van AcceptEmail in deze situaties is dat meteen zichtbaar wordt of de klant heeft betaald of niet. Een AcceptEmail stelt leverancier in de mogelijkheid om in real-time kredietlimieten aan te laten zuiveren en vooralsnog bijkomende of dringende bestellingen te aanvaarden. Sommige leveranciers gebruiken AcceptEmail ook om hun klant bij betaalafspraken, zoals bijvoorbeeld een gespreide betaling, onmiddellijk de daad bij het woord te laten voegen.

De toepassing van AcceptEmail kan intussen ook gebruikt worden voor het versnellen van de procedure om een SEPA-mandaat te krijgen om zo direct debit of domiciliëring op een eenvoudige manier te gebruiken. Al die mogelijkheden hebben ervoor gezorgd dat AcceptEmail na een jaartje op de Belgische markt een tiental grote klanten heeft. Die komen dan nog uit een resem verschillende sectoren: telecom, consumentenkrediet, autoverhuur, verzekeringen, deurwaarders en ook een grote onderwijsinstelling. Luc Vanhecke: “In België focussen we ons zeer sterk op sectoren die hun inningsproces willen moderniseren en efficiënter maken. In Nederland – waar het bedrijf tien jaar geleden is opgestart – is AcceptEmail intussen ook geëvolueerd tot marktleider op gebied van e-billing en e-payments.”

Het betaalproces van AcceptEmail

De oplossing van AcceptEmail is gebaseerd op de digitalisering van het overschrijvingsformulier of acceptgiro. Daarin staan alle belangrijke gegevens vooraf ingevuld, zodat er geen vergissingen meer mogelijk zijn. Een bedrijf kan nu een e-mail met een betalingsvoorstel sturen waar ook alle gegevens duidelijk zijn vermeld. Een gebruiker moet gewoon klikken om de betaling te starten en gaat dan meteen naar een betaalsite waar meerdere betaalmogelijkheden worden aangeboden: bankkaart, kredietkaart, PayPal, de gekende banktoepassingen, enzovoort. De gebruiker kan dus zelf zijn favoriete betaalmethode kiezen en de afhandeling zal ook precies gebeuren zoals hij het gewend is bij een aankoop op het internet. De veiligheid van de betaling wordt gegarandeerd door payment service providers zoals Worldline of Ogone (Ingenico).

De server van AcceptEmail beheert de status van de betalingen, zonder tussen te komen in de betalingen zelf. Maar zowel de betaler als de ontvanger hebben altijd meteen zicht op de betalingen. Het betalingsvoorstel heeft namelijk altijd een kleur die wijst op de status van de betaling: blauw voor nog te betalen, groen voor betaald, oranje voor bijna vervallen en rood voor verstreken. De kleur van het betalingsvoorstel in de e-mail of op de website kan dus verschillen, maar zal altijd overeenkomen met de actuele stand van zaken.

Kijk voor meer informatie op www.acceptemail.com

Logo_Acceptemail_CE.05.11.2

Bron: www.creditexpo.be