Country director Atradius BeLux Christophe Cherry neemt vanaf 1 april 2021 leiding van Atradius Frankrijk op zich

De Belg Christophe Cherry, Country Director van Atradius België en Luxemburg, wordt vanaf 1 april bevoegd voor de leiding van de kredietverzekeraar in Frankrijk, België én Luxemburg. Cherry volgt in Frankrijk de huidige Country Director Yves Poinsot op, die met pensioen gaat. Cherry wordt zo de eerste Belg die aan het hoofd komt van de Franse afdeling van Atradius.

Christophe Cherry volgt in Frankrijk Yves Poinsot op, de huidige Country Director Atradius Frankrijk. Poinsot neemt na een carrière van 34 jaar bij Atradius afscheid van de kredietverzekeraar en gaat vanaf het tweede kwartaal 2021 met pensioen. Vanaf 1 april 2021 staat er met Christophe Cherry zo een Belg aan het hoofd van Atradius Frankrijk. Cherry behoudt tegelijkertijd zijn taken als topman van Atradius België en Luxemburg. Het is de eerste keer dat een Belg aan het hoofd komt van de Franse afdeling van de kredietverzekeraar.

‘Ongeziene economische onzekerheid’

Cherry is sinds 2009 topman van Atradius in België en Luxemburg en werkt al meer dan 20 jaar bij de kredietverzekeraar. Als Country Director loodste Cherry Atradius België en Luxemburg uit de nasleep van de financieel-economische crisis van 2008. Met een harde Brexit in het vooruitzicht en de zwaarste economische crisis in decennia als gevolg van het coronavirus, neemt Cherry een nieuwe uitdaging op zich als topman van Atradius Frankrijk.

“Het is een eer voor mij om Yves Poinsot te mogen opvolgen, met wie ik de afgelopen jaren nauw heb samengewerkt. Frankrijk is een boeiend land en vertegenwoordigt één van de hoogste revenues binnen Atradius”, zegt Christophe Cherry. “De uitdagingen die vandaag op Europese bedrijven afkomen, zijn enorm. De coronacrisis, een harde Brexit en polarisering in de politiek creëren een nooit eerder geziene economische onzekerheid. Door de strategie van Atradius België, Frankrijk en Luxemburg verder op elkaar af te stemmen, is het mijn ambitie om een kader te creëren waarin Europese bedrijven met ons als partner hun risico’s nog beter kunnen beheren.”

In Frankrijk telt Atradius 220 werknemers en claimt Atradius het derde grootste aandeel van de Franse markt. Het bedrijf heeft in België 218 werknemers, verspreid over de kantoren van de kredietverzekeraar in Antwerpen en Namen. Atradius is marktleider onder kredietverzekeraars in België geworden.

Bron: Creditexpo.be