Zoekt u een oplossing om uw data beter te beheren? Veel succes. Er zijn elke dag meer platformen die zich opwerpen als dé tool voor slim databeheer.

Big data is dan ook big business. De markt zou volgens een recent onderzoek van Business Wire groeien van 8,9 miljard vandaag naar 14,21 miljard in 2019Alle smart data platformen kunnen mooie grafieken toveren uit uw berg data. Ze kunnen het essentiële van het onnodige onderscheiden. Ze bieden relevante analyses over uw doelpubliek, enzovoort. Althans dat beweren ze toch. Maar hoe maakt u nu de juiste keuze?

Betrouwbare partner

Als (smart) data zo belangrijk wordt in de toekomst – en daar mag u zeker van zijn – dan zal ook de leverancier van uw systeem een belangrijke plaats innemen. U informeert zich dus best grondig vooraleer u een definitieve keuze maakt. Ga in zee met een betrouwbare partner die u makkelijk kunt bereiken voor technische ondersteuning. Kies voor een (gebruiksvriendelijke) technologie waar u in de toekomst op verder kunt bouwen. Ook wanneer uw leverancier wegvalt of u de banden met hem wil doorknippen.

We lazen recent een artikel over 4 lessen voor aanbieders van big data-oplossingen. Laten we de rollen omkeren. Als u als chief data officer, bedrijfsleider of IT-betrokkene op zoek bent naar een leverancier voor een geschikt datasysteem, wat dient u hem dan zeker te vragen in een verkennend gesprek?

1. Begrijpt u ons probleem?

Uw data-oplossing moet een meerwaarde bieden voor uw bedrijf. Het moet uw problemen kunnen vatten en op basis van gegevens de juiste richting aangeven. Het moet uw big data kunnen omvormen in smart data. Is uw leverancier daar om bekommerd? Onderzoekt hij uw business uitdagingen? Uw doelpubliek? Weet hij welke informatiebronnen een meerwaarde voor u kunnen opleveren?

2. Kunt u het platform in onze omgeving integreren?

U hebt uw datasysteem liefst in uw eigen omgeving draaien, want data is nu eenmaal essentieel en de investering meestal omvangrijk. Hoe integreert u dit platform in uw eigen omgeving? Hoe houdt u waardevolle data binnen uw muren?

3. Is uw software gebaseerd op open source en cloud?

Twee grote trends in IT zijn niet te negeren: open source en cloud. Een datasysteem dat volledig op zichzelf staat, niet compatibel is met andere toepassingen en niet online uit te rollen is, is te beperkt. Kies een open systeem dat makkelijk te koppelen is met andere sytemen.

4. Hoe snel verdien ik mijn investering terug?

Uw big data software moeten een meerwaarde opleveren. En die meerwaarde moet ook concreet in omzet en winst omgezet worden. Vraag uw leverancier welke cijfers hij kan voorleggen? Hoe concreet kan hij uw ROI maken?

Bron: Graydon Blog