Op donderdag 21 november jongstleden werd in de Leuvense Brabanthal, naar aanleiding van de Credit Expo, de Credit Management Innovation Award uitgereikt. Deze award, die wordt uitgereikt door het Instituut voor Kredietmanagement (IvKM), is een prijs die innovatie in de creditmanagement sector beloont. Dit jaar ging de award naar het Gentse Unpaid.

“De Jury was vooral gecharmeerd door de combinatie van enerzijds de juridische aanpak uit de advocatuur en anderzijds de sterke focus op het ondernemerschap”, vertelt professor Ludo Theunissen, voorzitter van de Jury en van het IvKM.

Unpaid is een legal tech bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het innen van onbetaalde en onbetwiste B2B facturen. Om dit snel en efficiënt te doen ontwikkelde het bedrijf een 100% online platform dat bedrijven in staat stelt hun dossier eenvoudig online in te dienen en op te volgen. Een bedrijf hoeft dus niet langs de rechtbank te passeren, recupereert alle kosten bij de uitbetaling en verliest geen kostbare tijd.

Permanente focus op innovatie

“Unpaid heeft een permanente focus op innovatie”, vertelt Dirk Dewulf, General manager en vennoot van Unpaid. “Naast onze focus op de gebruikerservaring voegen wij ook steeds nieuwe toepassingen toe. Zo werd recent een real-time kredietanalyse toegevoegd waardoor ondernemers de haalbaarheid van het dossier beter in kunnen schatten.”

“We leggen momenteel ook de laatste hand aan onze internationalisatie”, vult oprichter Jeroen De Man aan. “Tegen begin December zullen ook buitenlandse bedrijven het Unpaid platform kunnen gebruiken om dossiers in te dienen.”

Beide ondernemers zijn dan ook erg blij met deze award. “Een dergelijke bekroning is altijd super motiverend om te ontvangen. Zeker als die komt van professionals uit de sector zoals hier het geval is.”

Scale-up

Unpaid is een Gentse scale-up van Jeroen De Man en Dirk Dewulf. Het werd in 2016 opgericht door Jeroen De Man binnen De Groote – De Man, het advocatenkantoor waar hij managing partner is. Het online platform kwam er naar aanleiding van een wetswijziging die ervoor zorgde dat het innen van onbetwiste, niet-betaalde facturen een pak eenvoudiger kon.

Het trok onmiddellijk de aandacht van de juridische sector door in het eerste jaar al de prestigieuze en internationale “Innovative Lawyers” award van de Financial Times te winnen. In 2019 werd Unpaid een apart bedrijf en kwam Dirk Dewulf als CEO aan boord. In de 3 jaar dat het bestaat trok maar liefst meer dan 700 trouwe klanten aan.

Bron: Made in Oost-Vlaanderen