Niemand had in november 2019, op de toenmalige Credit Expo, kunnen vermoeden dat het bijna twee jaar zou duren voordat het evenement weer plaats zou vinden. Een ongekend snelle opmars van een tot dan toe onbekend virus nam begin 2020 de wereld in ‘gijzeling’ en nog steeds hebben we te maken met de persoonlijke en zakelijke gevolgen. Maar op donderdag 21 april 2022 was het dan toch zover en opende dagvoorzitster Mariska Blommaert om 9:15 uur de hoogmis van de Belgische credit management sector in De Montil te Affligem. Mariska stond in haar openingstoespraak onder andere stil bij het feit hoezeer wij allen ernaar verlangd hebben om eindelijk weer samen te kunnen zijn.

Na twee jaar gevuld met webinars en ontelbare online vergaderingen was er binnen de Belgische Credit Management Community duidelijk behoefte om weer fysiek bij elkaar te komen. Zakendoen is natuurlijk ook vooral een sociaal proces. Samen een kop koffie drinken, face to face gesprekken, spontane ontmoetingen die je online nooit zult hebben en elkaar de hand schudden. Dat is waar Credit Expo België voor staat.

Dank aan alle partners

Een woord van dank gaat uit naar alle partners, die dankzij hun ondersteuning, toewijding en vertrouwen Credit Expo België 2022 tot een succes gemaakt hebben. Zonder hen zou Credit Expo niet mogelijk zijn en hebben de 265 aanwezigen een bijzondere congresdag mogen meemaken.

Sfeerimpressie Credit Expo 2022

De nieuwe formule van Credit Expo, een congres in plaats van klassieke vakbeurs met focus op kennisoverdracht en ruime netwerkmogelijkheden, sloeg duidelijk aan in de markt van het debiteurenbeheer.  Met 23 partners en 20 presentaties was er voor de bezoekers veel te kiezen. De nieuwe locatie De Montil werd door veel mensen als zeer positief ervaren. In de netwerkruimte met de 4 gratis cateringeilanden was er genoeg gelegenheid voor een hapje en een drankje tussendoor.

Samengevat was er een prettige sfeer, die ook kenmerkend was voor de duidelijk waarneembare behoefte om weer samen te zijn, elkaar te ontmoeten, spontaan contacten te leggen en kennis te delen. De presentaties met hun grote verscheidenheid aan productpresentaties en klantcases waren van hoog niveau. De reacties van talrijke partners op hun sociale media vatten het goed samen.

Justified wint de IvKM Credit Management Innovation Award 2022

Er waren dit jaar drie genomineerden voor de 3de editie van de IvKM Credit Management Innovation Award, die voor de deskundige jury van het IvKM mochten aantonen wat zij aan vernieuwing op het gebied van creditmanagement hebben bijgedragen: Van Marcke, Mail to Pay en Justified. De pitches waren alle drie indrukwekkend en de jury stond voor een moeilijke beslissing. Drie winnaars was geen optie en zo kon Prof. Ludo Theunissen bekend maken dat Justified de winnaar was van de IvKM Credit Management Innovation Award 2022. Een fraaie glazen herinnering, een fors boeket en de traditionele champagne kregen een goede bestemming.

Reactie van de winnaars An Deraemaeker en Thomas Melis op LinkedIn:
“We look back on a successful edition of Credit Expo Belgium and the best ending we could wish for. The fact that we were able to take home the most prestigious award in the sector 3 years after our launch is really something! Without a doubt a successful event! Our mission: to stand out in the sector as a newcomer. What do you think? Did we succeed?”

Fotoverslag

Een uitgebreid fotoverslag kunt u vinden op de Facebookpagina van Credit Expo België. Staat u ook op de foto?

Credit Expo 2023 – High Performance

Na de prijsuitreikingen werd de 6de editie van Credit Expo België afgesloten met een netwerkborrel. Het was een mooie en historische dag, waar hopelijk iedereen (bezoekers en partners) met genoegen op kan terugkijken. We kijken uit naar de 7de editie die op 20 april 2023 zal plaatsvinden in De Montil te Affligem. Het thema “High Performance” staat nog niet volledig vast, maar we denken in de richting van optimalisatie van prestaties, processen, mensen en systemen. Een breed thema met veel aanknopingspunten voor credit (risk) management. Bent u werkzaam als Credit of Finance Manager, zet de datum dan alvast in uw agenda!

Bron: Credit Expo