Donderdag 20 april 2023 om 09u25 opende presentatrice Mariska Blommaert de 7de editie van de jaarlijkse hoogmis van de Belgische credit managementsector in De Montil te Affligem.

De sterke congresformule van Credit Expo met focus op kennisoverdracht en ruime netwerkmogelijkheden bewees opnieuw haar nut.  Met 28 partners en 23 presentaties was er voor de 280 deelnemers veel te beleven. In de netwerkruimte met de 4 gratis cateringeilanden was er genoeg gelegenheid voor een hapje en een drankje tussendoor.

De presentaties en seminars met hun grote verscheidenheid aan thema’s en klantcases waren van hoog niveau. De reacties van talrijke partners op hun sociale media vatten het goed samen.

Dank aan alle partners

Organisatoren Serge van Groningen en Bart Spiessens : “Een woord van dank gaat uit naar al onze partners/exposanten, die dankzij hun ondersteuning, toewijding en vertrouwen Credit Expo België 2023 tot een succes gemaakt hebben. In het bijzonder onze Platinum Partners BlackLine, Billtrust en Intrum. Zonder hen zou Credit Expo niet mogelijk zijn en hebben de 280 aanwezigen een bijzondere congresdag mogen meemaken.”

AiVidens wint de IvKM Credit Management Innovation Award 2023

Er waren dit jaar vijf genomineerden voor de 4de editie van de IvKM Credit Management Innovation Award, die voor de deskundige jury van het IvKM mochten aantonen wat zij aan vernieuwing op het gebied van creditmanagement hebben bijgedragen: Legal Square, Credit People i.s.m. Purpose, POM, Twikey en AiVidens. De pitches waren alle vijf goed onderbouwd en de jury stond voor een moeilijke beslissing. Een fraaie glazen herinnering, een mooi bloemenboeket en de traditionele bubbels kregen een goede bestemming met winnaar AiVidens.

Fintech AiVidens is een financiële SaaS oplossing die Artificiële Intelligentie toepast op bedrijfsgegevens om betalingsproblemen van klanten te voorspellen, te segmenteren en op te lossen. AI breekt dus ook door in het credit management.

Reactie van winnaar Edouard Beauvois op LinkedIn:

“Credit Expo Belgium: What an event! And what exciting news! AiVidens wins IvKM’s “Credit Management Innovation Award 2023”! This prize is intended for companies whose #innovation project has resulted in a positive and measurable improvement in how #creditmanagement performs in Belgium. What a pride and reward for the whole team.
We are honoured to make a difference and provide concrete support to Credit and Collection Managers with our AI-powered collection CRM that capitalizes on customer insights to maximize their working capital. A solution that results in : Reduction in the number of unpaid invoices: -32% ; Operational efficiency improvement: +21% ; Working capital optimization: +24%.  We want to thank the members of the Jury of the Institute for Credit Management for allowing us to become one of the lucky ones to hold this prestigious award. Ludo Theunissen, Tom Vantyghem, Steven Ponnet, Marc Brems and Dirk Braet. As a partner of Credit Expo Belgium, we congratulate Bart Spiessens and Serge van Groningen for organizing this major event that generates interesting exchanges and synergies. Well done; now let’s keep growing!”

Fotoverslag

Een uitgebreid fotoverslag kunt u vinden op deze pagina en op de Facebookpagina van Credit Expo België. Staat u ook op de foto?

Credit Expo 2024 : donderdag 25 april

Na de prijsuitreiking werd de 7de editie van Credit Expo België afgesloten met een netwerkborrel. Het was een mooie dag, waar hopelijk iedereen (bezoekers en partners) met genoegen op kan terugblikken.

We kijken uit naar de 8ste editie die op 25 april 2024 zal plaatsvinden in De Montil te Affligem. Bent u werkzaam als Credit of Finance Manager? Zet de datum dan alvast in uw agenda voor een nuttig bezoek. Interesse om deel te nemen als partner/exposant? Contacteer de organisatoren.

Bron: Credit Expo België