Ondanks tegenvallers in de begrotingsopmaak voor 2017 wil de Vlaamse Regering het komende jaar heel wat investeringen doen in onderwijs, welzijn, onderzoek en ontwikkeling, export, inburgering…

Dat zei minister-president Geert Bourgeois maandag tijdens de Septemberverklaring (video – toespraak minister president vanaf 13:42) in het Vlaamse Parlement.

“Onderzoek en ontwikkeling zijn de motor van onze nieuwe economie, de basis voor onze welvaart. De Vlaamse Regering maakt haar belofte waar. We zijn op weg naar de magische drie procent in 2020.”

“In 2017 investeren we alvast 195 miljoen euro extra in wetenschappelijk onderzoek en innovatie. Onze strategische onderzoekscentra krijgen fors meer middelen.”

“Daarnaast lanceren ons nieuw clusterbeleid met de focus op sectoren waar Vlaanderen internationaal het verschil maakt.In het kader van onze Visie 2050 starten we daarbovenop met proeftuinen voor Smart Cities, circulaire economie en Industrie 4.0, projecten waar we sterk op in willen zetten. Ook investeren we 100 miljoen euro in o.a. O&O-infrastructuur.”

Bron: departement EWI

PS: de letterlijke tekst van de verklaring van minister president Geert Bourgeois kunt u hier vinden.