Factuurfraude is fraude waarbij oplichters een factuur vervalsen: ze onderscheppen de papieren of elektronische factuur en wijzigen het rekeningnummer. Als de klant deze factuur betaalt, betaalt hij dus de oplichters. De meldingen over dit soort fraude blijven vaak terugkomen en wanneer de fraude ontdekt wordt, is het vaak te laat om de betaling nog tegen te houden en is het geld verdwenen.

Daarom bundelen de overheid, ondernemingsorganisaties, consumentenverenigingen en bpost hun krachten en zetten ze samen een preventiecampagne op touw om ondernemingen en consumenten te helpen factuurfraude te vermijden.

We nodigen u graag uit op woensdag 26 oktober voor de voorstelling en lancering van deze preventiecampagne, samen met minister van Economie en Consumenten Kris Peeters en minister van Kmo’s en Zelfstandigen Willy Borsus. Tijdens deze voorstelling zullen enkele ondernemers getuigen over hun negatieve ervaring met factuurfraude en zullen Karel Van Eetvelt (Unizo) en Jonathan Lesceux (UCM) de problematiek schetsen. Aarzel niet ons te contacteren voor meer informatie.

Wanneer?

Woensdag 26 oktober 2016 om 11u. Bevestig uw aanwezigheid met een e-mail naar chantal.depauw@economie.fgov.be

Waar?
FOD Economie
City Atrium C – 1ste verdieping
Vooruitgangstraat 50
1210 Brussel

Bron; FOD Economie