Voor veel organisaties is het maken van cashflow statements een complexe en tijdrovende aangelegenheid. Het vergt vaak veel inspanning en middelen om overzichtelijke managementrapportages op te stellen. Met name het correct weergeven van de juiste parameters is daarbij de grootste uitdaging.

In deze virtuele rondetafelsessie op dinsdag 22 juni 2021 van 10:00 tot 11:15 uur gaan Sabine Stein, SAP FICO Consultant Van Marcke Trade Supply, Tom van den Hurk, Credit Manager Terberg Business Lease Group, Ludo Theunissen, President Federation of European Credit Management Associations en Instituut voor Kredietmanagement en Mohammed Merkachi, Corporate Head of innovative Products SOA People met elkaar in discussie onder begeleiding van moderator Jan Heinen (Directeur PLUC!). Vragen die tijdens deze rondetafelsessie aan bod komen zijn onder andere:

 • Hoe krijg je controle over kritieke cashflow processen?
 • Hoe monitor je deze kritieke processen?
 • Hoe maak je trends in een vroegtijdig stadium zichtbaar?
 • Op welke wijze lever je accurate informatie die dient als basis voor het nemen van de juiste beslissingen?

Datum: dinsdag 22 juni 2021
Tijden: 10:00 tot 11:15 uur

Klik hier om gratis aan te melden

Optimalisatie Credit Management

SAP heeft in de loop der jaren een gedegen reputatie opgebouwd als ERP leverancier, in het bijzonder op het gebied van finance en controlling (FICO). Maar een goed ERP systeem betekent niet automatisch dat je het meeste uit de SAP/ERP investering haalt. In het bijzonder de efficiëntie van je credit management processen.

Door gegevens bij elke stap in het proces te analyseren kun je veel doelgerichter handelen. De effecten daarvan zie je direct terug in je cashflow. Het omlaag brengen van de DSO is slechts één kant van het verhaal. Je hebt een 360 graden inzicht nodig in je cash management om er zeker van te zijn dat je geen geld verliest, je schaarse tijd en energie zo efficiënt mogelijk besteedt en de juiste investeringen op het juiste moment doet. Na afloop van deze sessie heb je een goed beeld over:

  • Hoe bedrijven hun kritieke cashflow processen kunnen optimaliseren
  • Welke handelingen in verband met Credit Risk Assessments kunnen worden geautomatiseerd
  • Hoe je inzicht in je data verbetert, risico’s managet en hoe je de verzekeringsdekkingsgraad eenvoudig controleert
  • Hoe je als credit manager het meeste uit je SAP/ERP-systeem haalt om zo tot de optimale risico-rendement verhouding te komen.

Zijn dit onderwerpen waar je als credit manager in je in de praktijk mee worstelt? Wil je weten hoe je meer uit je SAP/ERP-systeem kunt halen op het gebied van credit management en cashflow? Neem dan deel aan deze rondetafelsessie waarin credit managers en experts uit Nederland en België hun visie en ervaringen delen.

Deze virtuele rondetafelsessie wordt georganiseerd door Credit Expo 2021 in samenwerking met SOA People.

Klik hier om gratis aan te melden

Bron: Credit Expo 2021