Op 1 juli 2021 start de nieuwe Ombudsman van de financiële sector, Jean Cattaruzza. Hij volgt Françoise Sweerts op die sinds 1 mei 2021 van een welverdiend pensioen geniet.

Jean Cattaruzza, afkomstig uit Luik en 58 jaar, is licentiaat in de rechten (ULiège) en behaalde ook een Degree in Tax Management, Private & Company Fiscality aan de Vlaamse Economische Hogeschool.

Na enkele jaren als assistent aan de universiteit van Luik, ging hij aan de slag in de financiële sector bij ING als bedrijfsjurist waar hij een boeiende carrière uitbouwde in consumenten- en professionele kredieten alsook vennootschapsrecht. De laatste 10 jaren was hij Head Legal Department, ING Belgium.

Jean Cattaruzza zet zich ook in voor het Instituut voor bedrijfsjuristen waar hij Voorzitter is geweest. Tevens is hij actief betrokken bij de activiteiten van het Belgisch Financieel Forum.

Cattaruzza zal zich focussen op het verderzetten van de goede werking van Ombudsfin in nauw contact met de consumentorganisaties, de financiële instellingen en de toezichthouders. Hij zal aandacht hebben voor de maatschappelijke evoluties en garant staan voor een objectieve en onafhankelijke behandeling van de dossiers, bijgestaan door een uitstekend team van adviseurs en assistenten met ervaring in bank- en financiële aangelegenheden.

Tot juli is Elke Heymans, huidig secretaris-generaal en adviseur bij Ombudsfin, Ombudsman ad interim.

Bron: www.ombudsfin.be