ING België is de eerste Belgische grootbank die, in aanloop naar de lancering van instant betalingen in november 2018, haar betaalservice versnelt waardoor vandaag alle betalingen dezelfde dag nog verwerkt worden waar dit voordien pas de dag nadien gebeurde.

ING België besloot niet te wachten op de lancering van instant betalingen in november 2018 en voert nu al een upgrade van de betaalsystemen en –kanalen door waardoor alle betalingen versneld zijn naar betalingen die de dag zelf nog uitgevoerd worden op de rekening van de ontvanger. Dat gebeurt overigens volledig kosteloos voor de cliënt. De voorwaarde is dat de betaling in euro op een werkdag voor 14.30 uur uitgevoerd wordt.  Zowel betalingen binnen België als betalingen naar landen binnen de Europese Unie (en enkele andere Europese landen) worden op deze manier verwerkt.

Frank Stockx, Chief Operating Officer Ing België: “ING België heeft deze upgrade ontwikkeld om te beantwoorden aan de behoefte van haar cliënten. Zij willen kunnen doen wat ze moeten doen op het moment en de plaats die zij kiezen. Alles wordt sneller. Je ziet die evolutie ook in e-commerce. Een cliënt wil vandaag bestellen en morgen zijn pakket ontvangen. Dat is niet anders voor betalingen. Op deze manier stelt ING België haar cliënten in staat om een stap voor te blijven in hun dagelijkse leven, zowel privé als zakelijk.”

Voordelen voor zowel zakelijke als particuliere cliënten

Voor bedrijven is de snelheid van het betalingsverkeer een essentieel onderdeel van de dagelijkse bedrijfsvoering. Doordat betalingen dezelfde dag verwerkt worden, vermijden cliënten wachttijden en kunnen ze zorgen voor een betere liquiditeitspositie, kunnen lonen sneller gestort worden en leveranciers sneller betaald worden.

Sneller uitgevoerde betalingen bieden ook tal van voordelen voor particuliere cliënten. Ze hoeven niet vooruit te denken over hoe ze aan hun betaalverplichtingen kunnen voldoen. Vrienden terugbetalen of nog een snelle betalingen doen aan de huisbaas. Zolang de betaling op een werkdag vóór 14:30 uur uitgevoerd wordt, beschikt de ontvanger dezelfde dag nog over de fondsen.

Lancering instant betalingen in november 2018

ING België is ook een van de Belgische banken die deelneemt aan de lancering van instant betalingen, een interbancair initiatief dat volgens de planning gelanceerd zou worden in november 2018. Van zodra de instant betalingen live gaan, kunnen cliënten 24 uur per dag en 7 dagen per week betalingen uitvoeren die binnen enkele seconden, dus in real-time, op de rekening van de ontvanger staan.

Bron: ING.be