Op donderdag 20 april 2023 vindt de 7de editie van Credit Expo België plaats, hét event voor de Belgische credit management community, met als thema ‘duurzaamheid’.

Duurzaamheid staat bij steeds meer organisaties hoog op de agenda. Op lange termijn is duurzaamheid een harde voorwaarde om de continuïteit te kunnen waarborgen. De door de VN in 2015 opgestelde ‘Sustainable Development Goals’ (SDGs) vormen de brede basis om invulling te geven aan het begrip duurzaamheid. Binnen SDG valt het zogenaamde ESG-framework (Environment, Social, Governance), dat specifieker is inzake hoe en over welke Sustainable Development Goals gerapporteerd dient te worden. Voor bedrijven zijn met name de EU-wetgeving en richtlijnen ten aanzien van duurzaamheidsrapportage (CSRD) van belang, die vanaf boekjaar 2024 verplicht wordt. In eerste instantie voor grote ondernemingen en later ook voor KMO’s.

De vraag is wat deze ontwikkeling betekent voor de Credit Manager. Te denken valt aan beleid ter voorkoming van overkreditering, sociaal verantwoord incasseren en de invloed van ESG op de creditrating van de organisatie.

Tijdens Credit Expo 2023 gaan we op zoek naar kenmerken en actuele praktijkvoorbeelden van duurzame organisaties en hoe als je Credit Manager een bijdrage kunt leveren om duurzaamheid en in het bijzonder ESG-criteria in het bedrijfsmodel te implementeren en/of te verbeteren.

Bezoek gratis Credit Expo en doe gericht kennis op over duurzaam credit management

Meer info & gratis aanmelden

Deelnemen als event-partner om uw duurzame oplossingen te tonen aan de bezoekers?

Bent u een fintech innovator of gamechanger in de ‘order-to-cash’ keten? Word dan partner van Credit Expo België en profileer uw bedrijf aan de bezoekers.

Verzeker uw plaats op Credit Expo