In Nederland hebben we achtereenvolgens Privver, NotaBox en FiNBOX gehad, maar deze hebben het alle drie niet gered. Anders gaat het in België. Daar heeft het Belgische Doccle inmiddels al meer dan een miljoen gebruikers. Doccle is een van de platformen die daarbij helpt door de documenten en facturen op één plek te verzamelen.

Doccle is geen commercieel bedrijf, maar een coöperatieve vennootschap waarbij de partners eigenaar zijn van het platform. Die partners zijn intussen met 76. Het gaat onder meer om de CM, Telenet, KBC en Securex. Van al die bedrijven en organisaties kan je dus je administratie regelen via Doccle.

 

Het platform verwacht dat de groei zich in 2018 zal voortzetten, onder meer dankzij de eBox van de federale overheid. Dat is de elektronische brievenbus die elke Belg vanaf 2018 krijgt voor pensioendocumenten en andere administratie van de overheid. Iedereen kan deze nu al raadplegen en beheren via Doccle.

 

De coöperatieve structuur is sterk, omdat nieuwe partners constant gebruikers overtuigen. Deze gaan vervolgens ook met Doccle aan de slag voor het beheren van hun documenten van andere, al aanwezige organisaties“, zegt CEO Bram Lerouge.

Bron: Platform e-factureren