De organisator van “Credit Expo België” (*) en de Belgische business tv-zender Kanaal Z (**) lanceren dit voorjaar het nieuwe televisieprogramma “Z-Credit Management”. In een 8-tal afleveringen zullen ondernemingen geïnformeerd en geïnspireerd worden over de verschillende ‘order-to-cash’ services en oplossingen. Als aanvulling op het congres wordt het tv-programma een extra neutraal communicatieplatform om credit management bekender te maken bij de Vlaamse KMO’s. Partners/exposanten van Credit Expo België kunnen preferentieel van een uniek aanbod genieten bij Kanaal Z.

Bedrijven en organisaties die deelnemen als bevestigde partner aan Credit Expo België 2023 komen preferentieel in aanmerking voor een reportage in het programma. In elke aflevering wordt één partner van Credit Expo aan het woord gelaten die toelichting geeft bij zijn of hun product of dienst, in lijn met het thema van de uitzending. Het programma brengt diverse thema’s die op een neutrale manier de sector weerspiegelen, zoals bijvoorbeeld:

– Digitalisering, software
– Sociaal verantwoord incasseren
– Kredietverzekering
– Data/kredietinformatie
– Outsourcing

“Z-Credit Management” is een uitzending van het type ‘Z-Wijzer’ (‘de weg wijzen in de materie of beter te duiden om er wijzer van te worden’). Elke aflevering zal worden ingeleid en begeleid door een Z-Journalist en experten uit de sector, o.a. van het IvKM (Instituut voor Kredietmanagement vzw), partner van Credit Expo.

De totale duurtijd per uitzending bedraagt ongeveer 5 minuten. Eerst wordt het onderwerp door een expert geïntroduceerd (1 min.), nadien komt de partner 3 minuten aan het woord en in beeld via één of meerdere informatieve duidingsgesprekken.

Kanaal Z zorgt voor de promotie van het programma via aankondigingen in Trends en trailers op de zender. Kanaal Z en Credit Expo sturen voor aanvang van het programma aankondigingen uit aan hun uitgebreide netwerk.

Het is de bedoeling om medio februari 2023 van start te gaan met de eerste uitzendingen van “Z-Credit Management”. Gedurende de 8 weken voor Credit Expo (20 april 2023) komt elke week op een vaste uitzenddag een nieuwe reportage in de uitzendlus (+/- 20 herhalingen).

Catherine Laverge, Content Project Manager van Kanaal Z, is beschikbaar voor bijkomend overleg om het concept, de deelnamemodaliteiten en het unieke aanbod voor partners van Credit Expo toe te lichten (M 0474 10 82 94 – catherine.laverge@roularta.bewww.kanaalz.knack.be).

Nog niet ingeschreven voor Credit Expo België 2023 en interesse in “Z-Credit Management”? Contacteer snel de organisatoren voor uw plek op het event:

Bart Spiessens & Serge van Groningen – organisatoren Credit Expo België
(Bart : M +32 473 89 42 20 – bart@creditexpo.be)
(Serge : M +31 629022791 – serge@creditexpo.be)

(*) Credit Expo is het grootste business event voor de credit managementsector in België. De 7de editie op 20 april 2023 wil een 25-tal dienstverleners inzake credit management een platform bieden om te netwerken met een 250-tal Vlaamse credit managers, debiteurenbeheerders en financiële beslissingsnemers. Op dit ééndags-congres kunnen de bezoekers gratis inspiratie en kennis opdoen tijdens kwalitatief hoogstaande keynotes en seminars omtrent de duurzaamheid van het credit management.

(**) Het gevarieerde en gespecialiseerde aanbod van Kanaal Z (www.kanaalz.knack.be), samen met de vernieuwde aanpak, resulteren in een trouwer kijkgedrag. Met een gemiddeld dagbereik van 278.990 unieke kijkers (bron: CIM TV/ by Transfer/Arianna-januari 2021) bevestigt Kanaal Z een volwaardige plaats binnen het gehele tv-aanbod.

Bron: Creditexpo.be