Centraal Invorderings Bureau (CIB) gaat de  grens over naar België en opent vandaag officieel haar kantoor in Zaventem (Brussel). Het openen van een tweede vestiging is het gevolg van de groei die incasso-organisatie CIB doormaakt op Europees niveau.

Met een vestiging in België is CIB in staat haar diensten beter aan te sluiten op lokale behoeften vanuit een eigen sociale en culturele omgeving. De CIB-klanten profiteren bovendien van de operationele efficiëntievoordelen. Vestigingsmanager Nikolaas De Donder zal het operationele team hier aansturen en verder begeleiden.

Het nieuwe CIB-kantoor in Zaventem wordt een service center dat plaats zal gaan bieden aan een team van 12 medewerkers. In het najaar van 2021 verwacht CIB uit te breiden met lokale sales en marketing.

“Dankzij de opening van een kantoor in België, kan CIB Belgische klanten van haar opdrachtgevers veel beter bedienen. De lokale collega’s spreken de taal en voelen zich thuis in de sociaal-culturele omgeving. Dat verbetert de dialoog met klanten van onze opdrachtgevers”, zegt Roman Berkhout, MD/CCO van CIB.

“Uit onderzoek blijkt dat er veel ruimte is voor verdere innovatie omtrent data gedreven incasso-methodieken in de Belgische credit management sector. Het is voor ons een geweldige uitdaging om flinke stappen te zetten op dat gebied in een nieuwe omgeving”, aldus Niels de Peuter, MD/CEO van CIB.

“Het klantcontact verloopt via ons Belgische service center, dat als een satelliet in verbinding staat met het Rotterdamse hoofdkantoor. Ondersteunende processen blijven bij het hoofdkantoor in Nederland,” zegt Nikolaas De Donder, Vestigingsmanager van CIB in Zaventem.

In november 2019 werd CIB al officieel ingeschreven om de activiteit uit te oefenen van minnelijke invordering van schulden in België.

Bron: Credit Expo